• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli lekovi za kosovske Srbe

Ministar zdravlja Srbije izjavio je da su lekovi namenjeni domovima zdravlja u Lipljanu i Gušterici stigli u ta srpska naselja na Kosovu.

 Stigli lekovi za kosovske Srbe Izvor: MONDO

Tomica Milosavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da su u sredu posle 23.00h svi lekovi stigli, osim nešto stomatološkog materijala.

UNMIK-ova carina zadržala je pre dve nedelje lekove namenjene domovima zdravlja i ambulantama u sredinama u kojima živi pretežno srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, zahtevajući dozvolu kosovske Agencije za promet lekova.

Konetraišući to zadržavanje, Milosavljević je naglasio ozbiljnost "pitanja daljeg snabdevanja lekovima zdravstvenih ustanova u srpskim sredinama", ali i izrazio zadovoljstvo učinkom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i dodao da je saradnja besprekorna i sa drugim agecijama UN.

Prema njegovim rečima, koordinatori ministarstava zdravlja i za Kosovo i Metohiju i direktorka SZO za Srbiju Dorit Nican u četvrtak će razgovarati sa predstavnicima UNMIK-a o dopremanju lekova.

Ministar Milosavljević je naveo i da će Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici dobiti novu opremu, uključujući ultrazvučni aparat i holter, te da je nabavljeno i više vozila hitne pomoći za ustanove na Kosovu.

Takođe, opremanje zdravstvenih ustanova u srpskim sredinama odvija se, prema njegovim rečima, bez problema, kao i pružanje usluga pacijetima "bez obzira na nacionalnost".

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE