• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP traži ručno brojanje glasova

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

PDP traži ručno brojanje glasova, a predsjednik ove partije Branislav Borenović je danas istakao da ne prihvataju izborne rezultate.

 Izbori 2018 rezultati PDP brojanje glasova Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Objasnio je da je „izborni dan obilovao nelogičnostima, malverzacijama, prijetnja i ucjenama“. Istakao je da su podnijeli veliki broj prijava, nastojeći da isprave „anomalije“, a da je i CIK BiH imao dosta argumenata da reaguje po službenoj dužnosti.

- Pripremićemo čitav set prigovora koji će ići prema CIK-u BiH. Povjerenje u CIK će se najbolje pokazati na rezultatima ovih izbora. Moraju pokazati spremnost da ovaj proces uradimo do kraja na validan način. Sa pravom možemo reći da ovakve rezultate ne možemo prihvatiti i tražimo ručno prebrojavanje svih mjesta za oba nivoa, člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS – kazao je Borenović.

Rekao je da će uputiti i zvaničan zahtjev za ručno brojanje, bar onih biračkih mjesta gdje je nesrazmjerna razlika između kandidata. Ocijenio je da su kao stranka ostvarili značajan pomak, preko 60.000 za NSRS i preko 75.000 za Parlament BiH. 

Mladen Ivanić je rekao da je trenutno oko 60.000 glasova razlika između njega i Milorada Dodika, u Dodikovu korist. On je poručio da je javna tajna da je bilo kandidata koji su nudili novac za glas, te da postoje dokazi o zloupotrebi izbornog procesa.

- Nemoguće je da se toliko drastično razlikuju glasovi u pojedinim sredinama. Neko može reći, onaj ko izgubi ima pravo da se ljudi. Ali ovdje je u pitanju obesmišljavanje samih izbora. Pred tim se ne mogu zatvoriti oči – istakao je Ivanić.

Poručio je da je zadovoljan kako je vodio kampanju i da je dao značajan doprinos rezultatu partije.

- Računamo na devet, deset poslanika u NSRS, a vjerovatno dva u PSBiH – istakao je Ivanić.

Tvrdi i da će na kraju, kada se prebroje svi glasovi, on „pobijediti u Banjaluci“.

Istakao je i da se pokazalo da je u sredinama koje su poznate po tome "da se značajno manipuliše" poput Trebinja i Zvornika, on značajnije izgubio od protivkandidata.

Govoreći o podršci pojedinim kandidatima PDP-a u Banjaluci, poput Draška Stanivokovića koji je dobio blizu 11.500 glasova, Borenović je kazao da su svi njihovi kandidati vrijedno radili na terenu i da je podrška stvarna volja Banjalučana.

- Možemo biti zadovoljni kako se Banjaluka odnosila prema svim izbornim izazovima – dodao je Borenović.

B.S.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hj

Ovaj može tražiti šta hoće,upitno dali će dobiti.

Bl

Prihvati poraz Borenovicu, ne mozes se s Bosnjacima grliti i ocekivati pobjedu. Kako ste svasta radili dobro ste i prosli. Sad novi nazov stranke Savez za poraze.

Zole

Covjek koji ulazi preko reda u crkvu.

Fj

Možeš ti tražiti šta hoćeš Borenoviću.Narod je rekao svoje i kaznio onog koga treba.

Bole

Ajde bolan Borenoviću odaj oko Boske uzmi ispad ruke Stanivukovića i Šukala a za vama neka hodaju ostali. To što si dobio rezultat je hodanja i slikanja sa učesnicima protesta i onih koji su to sve finansirali.

MONDO REPORTAŽE