• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Dodik ne ide u Vatikan u ime Predsjedništva''

Autor mondo.ba

Posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Vatikanu ne realizuje se u ime Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva, Šefika Džaferovića.

Podsjećamo, posjeta je zvanično najavljena i potvrđena iz Ministarstva inostranih poslova BiH, a iz Džaferovićevog kabineta danas stiglo je saopštenje u kojem se demantuje da Dodik putuje u Vatikan na sastanak sa papom Franjom, u ime Predsjedništva. 

"Predsjedništvo BiH nije razmatralo ovu posjetu, niti je zauzimalo bilo kakav stav o tome.
Stavovi koje u vezi s time Milorad Dodik iznosi u javnosti nisu stavovi Predsjedništva BiH, te predstavljaju isključivo njegovo lično mišljenje," stoji u saopštenju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se sutra u Vatikanu sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franciskom Bergoljom.

Dodik je ranije najavio da će sastanak u Vatikanu biti u formatu sastanaka predsjednika država.

"Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i biće mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima", rekao je Dodik.

Zvaničnu posjetu Dodika Vatikanu najavio je ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak koji je tom prilikom rekao da misli da je dobro što postoji kontinuitet u dijalogu sa Svetom stolicom. Podsjetio je da je prošle godine realizovana posjeta tročlanog Predsjedništva BiH Vatikanu (Mladen Ivanić, Dragan Čović, Bakir Izetbegović), a godinu dana prije toga ministarska poseta u kojoj je i on bio.

Dodik se juče u Beogradu sastao sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem, a nakon sastanka objavljeno je da su razgovarali o mogućim porukama koje će, uz patrijarhov pozdrav, Dodik uputiti rimokatoličkom poglavaru papi Franji.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bn

Oni iz sda pokusavaju i papi zabraniti(narediti), koga smije i može,pozvati u Vatikan.Svašta na ovom dunjaluku.

Gu

Ma ja,ako nije kako odgovara SDA.Presednik presedništva normalno da ide u ime presedništva.Nemogu muslimani zabraniti.

MILOŠ

KOGA ZANIMA ŠTA ŠEFIK DŽAFEROVIĆ IZJAVLJUJE

MONDO REPORTAŽE