• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović nudi čelne pozicije DNS-u i SP-u

Autor Fena

Bio bih spreman da prepustim sve čelne pozicije DNS-u i SP-u, naravno ako se sa tim složi i Partija demokratskog progresa (PDP), kaže lider SDS-a Mirko Šarović

"Kada bi nakon kraha ovih pregovora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a on je vidljiv golim okom, Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini koja dolazi iz Republike Srpske, bio bih spreman da im prepustim sve čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i Partija demokratskog progresa (PDP), drugi koalicioni partner", kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

Kaže da se o tome razgovora, ali još uvijek nisu u toku pregovori.

"Teoretski postoje opcije i matematika za drugačije formiranje parlamentarne većine, ali to je teži i složeniji put do formiranja novog saziva Savjeta ministara BiH. Komunikacija sa političkim strankama koje imaju svoje poslanike u Parlamentu BiH su svakodnevne, ali je suviše rano da se to nazove pregovorima" istakao je on, saopšteno je iz SDS-a.

Šarović je nazvao političkim neuspjehom devetomjesečni zastoj oko formiranja izvršne vlasti i dodao da je izlaz teško vidjeti, jer trenutni pregovarači koji imaju kapacitet "nemaju nikakvog zajedničkog imenitelja osim što žele vlast i svoj dio plijena“.

"Treba biti realan i reći da SDA, HDZ i SNSD imaju sve resurse i šanse da formiraju novi saziv Savjeta ministara BiH, ali istovremeno i najveće šanse da u tome ne uspiju", kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je naglasio da će se u narednom vremenskom periodu ta stranka posvetiti rješavanju važnih društvenih pitanja.

"Tu prije svega mislim na izborno zakonodavstvo koje je iz prošlog vijeka i koje je 'izbušeno' i 'pročitano' od strane stranačkih 'eksperata' tako da danas nažalost Izborni zakon i sam izborni proces predstavljaju najveću i nezamislivo rasprostranjenu zonu korupcije i kriminala. Želimo takođe kao stranka da se u narednom periodu bavimo pitanjem uloge javnih servisa u društvu uopšte ali i drugim važnim životnim pitanjima koja će biti dio naših prioriteta", saopćio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Banda I lopovi sve daju za fotelje, a narod ko j....e. Nema nas gorih na svijetu kad ovaj bezobrazluk od ovih politicara duramo kao da je to najnormalnija stvar sve njih koji su bili u politici od 1990 pa do sad treba u zatvor na dozivotnu

Čiča

Čiča spletkaroš. Njemu je jedini cilj kako što lagodnije da se osjeća u sarajevskim foteljama i tu konta dočekati penziju, tu mu je najsigurnije, što bi se reklo svoj na svome, RS niti ga bira, niti ga zanima. Pa čovjek u mandatu nije 2 puta spomenu RS osim u kontekstu da ga stavovi iz RS ne zanimaju.

romanija

Pa dokle misliš biti na vlasti više.MAKNI SE.

Darko

Dokle ovi izlizani i degradirani kadrovi misle sjediti u foteljama? Pa ovaj je i sa Karadzićem vladao, tj. mafijao po RS. Sad on neki novak na politickom nebu RS. E drzavo

MONDO REPORTAŽE