Jednom kada ga probate, pravićete ga stalno! Baba ganuš - namaz za sve prilike | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Jednom kada ga probate, pravićete ga stalno! Baba ganuš - namaz za sve prilike

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Oduševiće vas

Izvor: YouTube/Screenshot/The Stay At Home Chef

Namaz servirajte sa lepinjama ili domaćom pogačom. Idealan je za večeru ili kao predjelo.

Sastojci:

2 plava patlidžana

1 čen bijelog luka

1 limun

5 kašika tahinija (paste od susama)

3 kašike običnog jogurta

so

maslinovo ulje

1 kašika mljevene paprike

svježi listovi nane

Priprema:

Oljuštiti plavi patlidžan i kuvati ga oko pola sata dok ne omekša. Oljuštiti i isjeckati bijeli luk. Ostaviti plavi patlidžan da se ohladi i tanko ga isjeći. Iscijediti limun. Miješati plavi patlidžan sa bijelim lukom, tahinijem, jogurtom, solju i sokom od limuna. Staviti smjesu u posudu za serviranje i poravnati je vlažnom kašikom. Garnirati maslinovim uljem, paprikom i svježom nanom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA