• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neodoljivo hrskavi slani zalogajčići: Kroketi od krompira - spolja krckavo, unutra mekano

Autor Nataša Petrović

Dodajte uz to omiljenu salatu i eto sjajnog obroka!

 Neodoljivo hrskavi slani zalogajčići: Kroketi od krompira - spolja krckavo, unutra mekano Izvor: Youtube/Screenshot/매일맛나 delicious day

Krompir je jedna od namirnica koju najčešće koristimo i pravimo od njega zaista razna jela. Ako želite da probate nešto novo, tu su kroketi od krompira - hrskavi spolja, mekani iznutra, nema šanse da vam se ne svide!

Sastojci:

- 600 grama krompira

- 60 grama puera

- 40 mililitara mlijeka

- Pola kašičice soli

- Dva jaja

- Tri do četiri kašike brašna

- Tri kašike prezli

- Ulje za prženje

Priprema:

Krompira najprije oljuštite pa isjecite na manje komade, prelijte vodom i skuvajte. Kada je krompir kuvan, stavite ga na četiri-pet minuta na cjediljku, kako bi otpustio višak vode. Zatim ga prebacite u posudu, dodajte so i puter, pa izdrobite i dodajte mlijeko. Dobro izmješajte ili umutite, tako da dobijete kremastu pire smjesu.

Pripremite posudu koja može u zamrzivač i preko nje stavite komad streč folije. Pire sipajte u špric ili kesu čiju ćete ivicu odrezati, a zatim ga istiskajte cijelom dužinom posude i to ponavljajte sa cijelom smjesom.

Ostavite u zamrzivaču oko dva sata.

Po vađenju iz zamrzivača, smjesu isjecite na komade željene veličine.

U odvojene posude sipajte brašno, prezle i jaja, pa zatim isječene krokete uvaljajte najprije u brašno, jaja, pa prezle i pržite u zagrejanom ulju. Pazite da prilikom prženja kroketi ne ostnu predugoa na vatri jer će usljed toplote krompir početi da curi – dovoljno je da kratko propržite tek da se okolo stvori hrskava korica.

Pržene krokete vadite na ubrus da se ocijedi višak ulja i uživajte u ukusnom obroku!

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop