Dirljiva priča o bakinom omiljenom receptu: Tražila da ga uklešu na spomenik | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Dirljiva priča o bakinom omiljenom receptu: Tražila da ga uklešu na spomenik

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Recept za čokoladne kocke je neočekivani razlog zbog kog se ide na ovo groblje!

Izvor: YouTube/FOX 13 News Utah/Screenshot

Kej Endrjuz je živjela dugo i srećno, imala je petoro djece, 15 unučadi i 37 praunučadi. Kako su suprug Vejd i ona ulazili u poznu starost, počeli su da planiraju svoje nadgrobne spomenike.

Dogovorili su se da će na zajedničkom spomeniku s jedne strane biti ono što je njemu bilo važno, a s druge ono po čemu su nju svi prepoznavali.

Vejd je tako dobio konja, avion B-24 i profesorsku kapu, a Kej je zahtijevala da se na njenom dijelu spomenika iskleše njen omiljeni recept. U pitanju je "fudge", odnosno čokoladni karamel popularan širom svijeta.

"Uvijek je bila presrećna kada bi joj neko tražio recept, i rekla nam je da želi baš njega na spomeniku, kako bi ga podijelila i sa ljudima koje nije poznavala", rekao je njen sin Stiv Endrjuz.

Kej je preminula 2019. u 97. godini, a greškom kamenoresca, na spomeniku je postojala i jedna pogrešna mjera, pisalo je da treba staviti punu kašiku ekstrakta vanile, a ne kašičicu. Kada je porodica primjetila da recept ne valja, greška je odmah ispravljena.

recept na groblju Izvor: YouTube/FOX 13 News Utah/Screenshot

Recept je kratak i jasan, jer na spomeniku nije bilo previše mjesta.

Dvije table čokolade i dvije kašike maslaca istopite na niskoj vatri, umiješajte šolju mlijeka i pustite da provri. Dodajte tri šolje šećera, kašičicu vanile i na vrh noža soli, pa kuvajte dok ne dobijete gustu smjesu.

Kej je ovdje upotrijebila poslastičarski izraz, kuvajte dok ne dobijete meku kuglicu. To znači da malo smjese možete među dlanovima trljati tako da se formira kuglica, ali da nije previše tvrda.

Sipajte na mermernu radnu površinu, ohladite, umutite i jedite. 

Dobićete čvrsti čokoladni karamel, koji možete isjeći na kocke i jesti kao kolač, ali ga možete i usitniti i stavljati kao dodatak u kolače, sladolede, voćne kupove...

cokoladne fudge kocke Izvor: YouTube/Preppy Kitchen

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA