• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva jednostavna načina: Kako da hljeb duže bude svjež i hrskav?

Izvor mondo.ba

Naučite da mijesite hljeb kao pekari.

Uvijek je bolje kada sami umijesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hljeb ohladi, da izgubi svježinu i mekoću.

Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hljeb učiniti savršenim. Biće svjež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mijesite testo. On će učiniti da proizvodi od tijesta duže ostanu svježi i mekani.

Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umijesite tijesto i oblikujete hljeb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj dio posla, a kora će biti lijepa i hrskava, ali ne i tvdra.

(Stvarukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA