• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva jednostavna načina: Kako da hljeb duže bude svjež i hrskav?

Autor mondo.ba

Naučite da mijesite hljeb kao pekari.

 Recept za hrskav domaći hljeb i kruh Izvor: Shutterstock

Uvijek je bolje kada sami umijesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hljeb ohladi, da izgubi svježinu i mekoću.

Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hljeb učiniti savršenim. Biće svjež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mijesite testo. On će učiniti da proizvodi od tijesta duže ostanu svježi i mekani.

Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umijesite tijesto i oblikujete hljeb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj dio posla, a kora će biti lijepa i hrskava, ali ne i tvdra.

(Stvarukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop