Naučite da mijesite hljeb kao pekari.
Uvijek je bolje kada sami umijesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hljeb ohladi, da izgubi svježinu i mekoću.
Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hljeb učiniti savršenim. Biće svjež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mijesite testo. On će učiniti da proizvodi od tijesta duže ostanu svježi i mekani.
Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umijesite tijesto i oblikujete hljeb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj dio posla, a kora će biti lijepa i hrskava, ali ne i tvdra.