• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krmenadle u aromatičnom sosu od tri vrste luka (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Ideja za ručak nikad dosta, a svi znamo da većina ovaj obrok ne može da zamisli bez mesa.

 61766.jpg Izvor: Shutterstock

Zato vam donosimo sjajan recept za krmenadle u aromatičnom sosu od tri vrste luka za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena. Ovako pripremljene krmenadle su sočne, a uspjevaju svima. Poslužite sa prilogom po želji.

Sastojci:

3 krmenadle

1 crni luk

1 mladi luk

2 kašike putera

140 g slanine

6 čenova bijelog luka

400 ml pavlake za kuvanje

3 kašike soja sosa

1/4 šolje vode

Priprema:

Krmenadle posolite i pobiberite sa obe strane i začine lijepo utrljajte u meso. U tiganju istopite puter, pa propržite meso sa svih strana, a onda izvadite iz tiganja.

U isti tiganj dodajte sjeckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte i sjeckanu slaninu. Kada slanina postane hrskava, dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckani mladi. Pržite još minut, uz neprestano miješanje, pa sipajte pavlaku za kuvanje i sojin sos. Sve lijepo promešajte. Kad sos krene da vri, začinite po želji, pa sipajte vodu i promiješajte.

U tiganj vratite krmenadle, pa poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi još nekih 25 minuta. Poslužite sa pire krompirom i salatom po izboru. Prijatno!

(Stvar ukusa/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop