• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za današnji ručak: Aromatična čorba od oslića sa povrćem

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna, savršena za ručak u toku radne nedjelje.

 Posna čorba s oslićem recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 luk sitno isjeckan
  • 1 čen bijelog luka, vrlo sitno isjeckanog
  • 250 g krompira, oljuštenog i isječenog na kockice
  • 250 g šargarepe, isječene na kockice
  • 1 paprika, isjeckana na kockice
  • 200 g praziluka sitno isječenog
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1¼ litra povrtnog bujona
  • 1 lovorov list
  • 10 g mirođije
  • 400 g fileta oslića
  • 1 limun, korica i sok

Recept za čorbu od oslića sa povrćem:

Za čorbu zagrijte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomiješajte bijeli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umiješajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.

Većinu mirođije sitno isjeckajte, ostavite nekoliko cijelih grančica. Ribu isjecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i sjeckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop