Savršena kombinacija hrskave podloge i osvežavajućeg voća.
Odvojite malo vremena za pripremu ove jednostavne i, pre svega, ukusne poslastice.
Sastojci:
200 g integralnog keksa sa lešnicima
2 kašike putera
1 kašika šećera
Fil:
500 g maskarpone sira
1 kašika ekstrakta vanile
narendana kora 1 limuna
1 šolja šlaga
Ostalo:
500 g voća po izboru
Priprema:
Samleti keks, pa mu dodati puter i šećer i sve dobro sjediniti. Oblikovati podlogu u okruglom kalupu i peći do 5 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C. Maskrapone kratko umutiti mikserom, dodati ekstrakt vanile i narendanu koru limuna. Posebno umutiti šlag i sjediniti sa sirom da se dobije glatka smesa. Fil naneti preko ohlađene podloge, poravnati i staviti u frižider da se ohladi. Preko rasporediti iseckano voće.