Nikad ukusniji domaći sladoled!
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
3 kesice šlaga
voda ili mlijeko za šlag
200 g ribizli
5 kašika zelenog čaja u prahu
100 g bijele čokolade
Priprema:
Ribizle usitiniti u blenderu da se dobije fina, kašasta smjesa. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutiti šlag sa vodom ili mlijekom da se dobije čvrsta smjesa. Sjediniti obje mase i dobro promiješati. Dobijenu smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela. U jedan dio dodati usitnjene ribizle i dobro promiješati. U drugi dio dodati zeleni čaj u prahu i, takođe, dobro promiješati da se lijepo rastopi i sladoled ravnomerno oboji u zeleno. U treći dio dodati narendanu bijelu čokoladu i dobro promiješati. Sve tri smjese staviti u zamrzivač da se dobro stegnu (na 3-4 sata).