• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo kulture RS raspisalo konkurs za otkup knjiga

Autor Siniša Stanić

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za otkup knjiga objavljenih u protekle tri godine za šta će ukupno biti obezbijeđeno 70.000 KM.

 Ministarstvo kulture RS raspisalo konkurs za otkup knjiga Izvor: Getty Images, jovan_epn/iStockphoto

Od ukupnog iznosa sredstava, 20.000 KM biće realizovano putem ovog konkursa za otkup knjiga, a preostali iznos od 50.000 KM će se realizovati preko Društva bibliotekara Republike Srpske, koje ima status strukovnog reprezentativnog udruženja u oblasti bibliotečke djelatnosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Konkurs, koji je dostupan na portalu Vlade Republike Srpske na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, biće otvoren do 13. decembra.

Možda će vas zanimati

Na ovaj način biće omogućeno popunjavanje bibliotečkih fondova prema vlastitim potrebama biblioteka, čime će se obezbijediti mnogo veća efikasnost.

Izbor najboljih publikacija koje pristignu na konkurs za otkup knjiga vršiće Komisija za otkup knjiga imenovana od Ministarstva prosvjete i kulture Repubike Srpske.

U obzir će se uzeti knjige od značaja za kulturu i umjetnost Republike Srpske iz sljedećih kategorija: domaća književnost - proza, poezija, eseji, drama, kritika, knjige za djecu, prevedena književnost - proza, poezija, eseji, drama, kritika objavljena od izdavača iz Republike Srpske, te publikacije iz oblasti umjetnosti i kulture koje promovišu naše kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost.

Kriterijumi za izbor i selekciju publikacija za otkup su: ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture Republike Srpske, kao i kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop