• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Ivanova" u Narodnom pozorištu RS: Kako shvatiti isprazan svijet i lažljive ljude (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predstava "Ivanov", u režiji Željka Đukića, premijerno je izvedena u petak u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

 Premijera predstave Ivanov u NPRS u Banjaluci Izvor: NPRS/Dejan Rakita

Velika sala NPRS bila je do kraja ispunjena i dan ranije, na pretpremijeri, kao i u subotu veče, tokom prve reprize Čehovljevog klasika. Nisu izostali ni zasluženi aplauzi, a o izvođenju i samoj predstavi čuju se samo riječi hvale.

Glavnu ulogu režiser je dodijelio Željku Erkiću, koji je suzdržanošću i jednostavnošću izraza publici odlično dočarao Ivanova, "čovjeka sjenku", koji, što se više trudi da bude iskren, postaje sve misteriozniji.

Izvor: NPRS/Dejan Rakita

Ivanov je u ovoj verziji više muškarac razdrt unutrašnjom tjeskobom nego intelektualac rastrzan etičkim dilemama. Više mučenik i ljubavnik nego filozof.

"Ivanov odudara od svoje sredine. Drugi su mu prioriteti. Ne odaje se alkoholu, ne juri za parama i glamurom, nije karijerista. On hoće da shvati sebe i svijet u kojem živi. Ali ljudi su postali isprazni i lažljivi", kazao nam je režiser o svom viđenju lika.

Krhku i bolešljivu ali vedru i prepunu ljubavi Anu Petrovnu odlično je odigrala Miljka Brđanin. Posebnu svježinu i dinamiku predstavi dali su Boris Šavija, koji je sjajno odigrao Lebedeva, pijanca (a najrazložnijeg lika u priči), kao i Anando Čenić, koji je fantastično oživio lik Borkina.

Izvor: NPRS/Dejan Rakita

Ni ostatku ansambla nema mane - Dana Poletan, Željko Stjepanović, Vedrana Mačković, Pavle Pavić, Belinda Stijak, Zoran Stanišič, te Đorđe Marković kao gost i Nikola Đaković kao harmonikaš u dva i po sata prikazali su nam raskošnu širinu likova koji su se smjenjivali na sceni, i učinili predstavu "Ivanov" komadom kojim Narodno pozorište RS može da se ponosi.

"Vjerujem da smo radili kao tim, i da je u našem susretu bilo puno razmjene ideja i mišljenja, igre. Čini mi se da nam se povremeno dešavalo i ono što je najzanimljvije i najuzbudljivije u glumačkoj vještini: otkrivala nam su se i skrivena značenja, ono neizrecivo i tajno, ono što se javi u trenutku, na dobroj probi. A to je moguće samo sa profesionalnim i fleksibilnim glumačkim ansamblom", kazao je reditelj Željko Đukić u intervjuu za naš portal, dan prije premijere. Intrevju možete pročitati OVDJE, a u galeriji ispod prelistajte fotografije sa premijere.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop