• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Ne sanjamo svi jednako i nikome to ne smeta, a zašto svima smetamo kad smo drugačije budni" u Muzeju RS

Autor Nikolina Damjanić

Autorska izložba fotografkinje Melihe Šuškavčević iz Podgorice i slikarke Tamare Vučinić Kahriman iz Sarajeva “Ne sanjamo svi jednako i nikome to ne smeta, a zašto svima smetamo kad smo drugačije budni” biće svečano otvorena 19.04.2024. godine u 20 časova u Muzeju RS.

 Шушкавчевић.jpg Izvor: Muzej RS

Na izložbi će biti predstavljeno osamnaest radova jedne i druge autorke i dva zajednička rada koja predstavljaju sponu između njihovih radova.

Radovi umjetničkog fotografa Melihe Šuškavčević su portretne fotografije ljudi smještene u epohu savremenih dilema. Radovi slikarke Tamare Vučinić Kahriman su prikaz slobode predstavljene simbolom kruga koji nema početak i kraj, kao vječna inspiracija umjetnicima i stvaraocima u različitim pravcima kulture.

Izložba u Muzeju Republike Srpske je treće zajedničko predstavljanje ove dvije umjetnice koje prati i odgovarajući performans uz zvučne efekte.

Udruživanje različitih pravaca umjetnosti u jedan događaj je potreba umjetnica da pokažu koliko se ustvari njihova djela prožimaju, te predstavljaju dva različita medija koja pričaju priču o životu i slobodi.
Izložba je do sada gostovala u više država u regionu, a za posjetioce Muzeja Republike Srpske biće otvorena do 10.05.2024. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop