• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PETAK: Koncert Jelene Đajić u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u petak 15. novembra u 20 časova održaće se koncert pijanistkinje iz Beograda Jelene Đajić.

Jelena Đajić je sa sedamnaest godina upisala Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, a sa dvadesetčetiri magistrirala u klasi prof. Mirjane Šuice Babić. U periodu od 1994. do 1997. godine usavršavala se u klasi prof. Marine Volf na Konzervatorijumu "Rimski Korsakov" i radila sa Aleksandrom Sandlerom u Sankt Petersburgu i Borisom Berlinom u Moskvi (Rusija). Od 1997. do 2000. godine nastavila je usavršavanje u Berlinu (Njemačka) kod prof.Elene Lapitskaje gdje je stekla diplomu "Visoke škole za umjetnost" .Tokom studija pohađala je majstorske kurseve profesora Jelene Rihter i Dimitrija Baškirova (Rusija), Martina Hjuza (V.Britanija) i Klausa Helviga (Njemačka).

Dobitnik je treće nagrade na Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović" 1993. (Beograd), učesnica je finala 24. međunarodnog takmičenja "Jeunesse musicales" 1994. godine (Beograd), polufinala Internacionalnog takmičenja "F.Busoni" (Bolzano) 1995. godine i Internacionalnih takmičenja "R.Schumann" (Njemačka) i u Portou (Portugalija).

Možda će vas zanimati

Koncertnu karijeru započela je kao student i do sada je ostvarila preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu. Koncertirala je i u Rusiji (S.Petersburg), Njemačkoj (Berlin i Frankfurt), Italiji (Bolcano), Bugarskoj (Sofija) i Republici Srpskoj (Bijeljina i Banjaluka). Kao klavirski saradnik ostvarila je mnoge koncerte prateći umjetnike na resitalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Član je klavirskog tria "Weissburg" i sa N. Aleksićem (violina) i V. Pavlovićem (violončelo) imala je brojne koncerte u zemlji.

Član je klavirskog dua "Mezzo", sa kolegom M. Pavlovićem. Ostvarila je trajne snimke za Radio-televiziju Srbije kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik solo pjevača. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu bila je angažovana na Katedri za solo pevanje kao klavirski saradnik, a sada je stalno zaposlena na Katedri za klavir u zvanju docenta. Bila je umjetnički rukovodilac studentskih projekata "100 godina od rođenja Šostakoviča", "100 godina od smrti Griga", "Srpska solo pesma".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop