• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže Age of Empires IV: Omiljena "strategija" dobila novo carstvo, igramo je od jeseni

Autor Marko Nešović

Poslije pauze od 15 godina stiže nam novi nastavak franšize o dominaciji i razvoju civilizacija - Age of Empires IV

 Age of Empires 4 stiže u jesen 2021. Izvor: SmartLife / YouTube / Xbox

Od najave 2017. godine, Relic Entertainment, razvojni tim Igre Age of Empires IVje radio vrijedno i u tišini, ne otkrivajući javnosti mnogo toga što se sprema. Interesantno je da je napravljena ogromna pauza između prethodnog dijela koji je predstavljen davne 2005. godine, kao nastavak istorijske franšize o borbi civilizacija.

Age of Empires IV: Fan preview
Izvor: YouTube / Xbox

Na Fan Preview događaju, Microsoft i pomenuti Relic Entertainment su prikazali kako izgleda nova igra, sa novim civilizacijama kao što je Delhi Sultanat. Takođe, potvrđen je i izlazak igre na jesen ove godine.

Možda će vas zanimati

Novi Age of Empires (Doba carstva) je i dalje strategija u realnom vremenu koja se u potpunosti oslanja na stil igre i premise svojih prethodnika, zadržavajući prepoznatljivu dobitnu formulu obučenu u novo ruho, sa modernijim animacijama, naprednijim teksturama, fizikom i visokom rezolucijom. Ono što možemo primijetiti iz videa je da je novi Age of Empires dobio unapređenja koja zahtijevaju strateško razmišljanje, poput novog pronalaženja puteva kako biste dobili veći broj jedinica.

Svaka od osam civilizacija je jedinstvena i drugačija za igru

 Igra će na svom predstavljanju imati osam civilizacija, sa Engleskom i Kinom, koje su povratnici, Mongolima koji su značajno unapređeni i pomenutim Delhi Sultanatom, koji se prvi put pojavljuje u igri Age of Empires serijala. Druge četiri će biti objavljene naknadno. U Fan preview videu se nisu prikazivale jedinstvenosti i prednosti svake od civilizacija, ali smo vidjeli da su Mongoli mobilna civilizacija i da jednostavno mogu da spakuju i premjeste svoje cijele zgrade i gradove. Sa druge strane, većina igrača koji su upoznati sa Age of Empires će željeti da probaju indijsku (Delhi Sultanat) civilizaciju koja kao jedinice ima moćne slonove.

Razvojni tim je naglasio da je svaka civilizacija jedinstvena, i da su se trudili da se svaka od njih igra drugačije, što omogućava igračima da više puta odigraju igru na potpuno drugi način. Bilo je i priče o četiri kampanje u igri, od kojih je samo jedna otkrivena, a ideja iza kampanja je da se one oslanjaju na istorijske činjenice, sa naracijama i materijalima u igri iz stvarnih događaja.

Kada je mehanika igre u pitanju, Relic Entertainment je prikazao novu mogućnost nazvanu Stealth force, koja dozvoljava igračima da naprave zasjede, tamo gdje ih neprijatelji neće vidjeti. Na ovaj način, osim dodatne tenzije igra će zahtijevati od vas da imate patrolne jedinice na većini mjesta, kako biste bili sigurni da vas neko ne sačeka na vašim utvrđenim rutama kretanja.

Age of Empires IV će biti dostupna za PC preko Steam, Microsoft Store i Xbox Game Pass na jesen 2021. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS