• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Civilization VII stiže 2025: Objavljen prvi trejler, više informacija o gejmpleju stiže u avgustu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Civ VII će biti prva igra iz dugovječnog serijala igara, započetog davne 1991. godine, koja će od prvog dana istovremeno biti objavljena i za PC i za gotovo sve konzole

 Civilization VII stiže 2025 Izvor: 2K Games

Američki izdavač video igara 2K Games potvrdio izlazak najnovijeg nastavka legendarne Civilizacije. Najnoviji nastavak serijala velikih istorijskih poteznih strategija – Sid Meier's Civilization VII, djelo razvojnog studija Firaxis, stiže 2025. godine.

Igra će biti objavljena za gotovo sve poznate platforme: PC, putem onlajn prodavnice Steam, zatim za Sony-jeve PlayStation 4 i PlayStation 5 konzole, Microsoft-ove Xbox One, Xbox Series S i Xbox Series X, kao i za ručnu konzolu Nintendo Switch.

Uz najavu igre objavljen je i prvi "tizer" trejler u kome, međutim, ne može da se vidi ništa od sadržaja, niti gejmpleja igre. Autor serijala Sida Mejer, koji se i sam oglasio povodom izlaska igre, izjavio je da će kompletno predstavljanje sedme Civilizacije biti održano tokom avgusta.

Sid Meier's Civilization VII – prvi trejler
Izvor: YouTube / Sid Meier's Civilization

Zanimljivo je, međutim, da je Civ VII prva igra iz dugovječnog serijala istorijskih strategija koja će od prvog dana istovremeno biti objavljena i za PC i za konzole, što do sada nije bilo slučaj.

A koliko je Civilization serijal igara, čiji je prvi naslov izdat još davne 1991. godine, zaista popularan u svijetu, dovoljno govori činjenica da se peti (iz 2014.) i šesti (iz 2016.) dio igre danas nalaze među 100 najigranijih i najpopularnijih igara na Steam-u.

Zbog toga se sa pravom pretpostavlja da bi najava igre Civilization VII, u narednim mjesecima, mogla da doprinese povećanom interesovanju igrača za starijim naslovima serijala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS