• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia N95 dobila naslednika: Najbolji mobilni svih vremena dobio Android podršku, ali ne očekujte previše...! (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Sećamo se legendarnog Nokia telefona i prikazujemo vam Android model, koji je trebalo da ga nasledi.

 Nokia N95 dobila naslednika: Najbolji mobilni svih vremena dobio Android podršku, ali ne očekujte previše...! (VIDEO) Izvor: MONDO / Nokia

Nokia N95 je jednostavno rečeno za to vreme, a govorimo o početku 2007. godine) bila savršen mobilni telefon, iako preskup.

Ali, gledajući je sa razmaka od 13 godina, možda je upravo Nokia N95 odgovorna za Nokijino uljuljkivanje i preveliku veru u dotadašnju viziju, slepu da uvidi dolazak Android operativnog sistema i iPhone rivala, koji su finsku kompaniju kasnije i rasparčali, zajedno sa Microsoft operativnim sistemom…

Možda će vas zanimati:

Međutim, nismo zbog toga ovde, ovde smo zbog legende smartfona - Nokia N95!

Nokia N95, jedan od najpopularnijih i najjačih Nokia uređaja ikad, pojavila se 2007. godine i bila je hit nekoliko godina nakon toga, u vreme najjače dominacije Symbian operativnog sistema. Imala je gotovo sve što se moglo strpati u telefon, uključujući kvalitetan GPS sistem, stereo zvučnike, slajder na dve strane i gomilu dodataka, koje dotad nikad nismo videli na mobilnom telefonu.

Tad Nokia N95 jednostavno nije imala konkurenciju, jer u to vreme niko i nije mogao da napravi kvalitetnog konkurenta, mada Sony Ericsson i Samsung svojim Symbian modelima jesu pokušavali to da učine.

Bez sumnje se radilo o jednom od najmoćnijih modela na tržištu, koji je, ispostavilo se, zadovoljio najširi spektar potreba najrazličitijih profila korisnika - zabavljao je svakog na više načina, bio u stanju da zameni fotoaparate i video kameru, odličan za mobilni pristup Internetu, a o ulozi poslovnog telefona da i ne govorimo. Kao takav, zaista je bio bez konkurencije na tržištu - N95 je bila klasa za sebe i zaslužila je i tad (i sad) posebnu preporuku, za posebnu publiku.

Ono što smo tada tek upoznavali na mobilnom telefonu bili su Wi-Fi, N-Gage gejming sistem, kao i autofokus kamera od čak 5 MPx sa vratancima za zaštitu.

I onda se više nije desio tako dobar telefon, mada smo upoznali i N95 8 GB ediciju i N96, ali usledio je pad. Deceniju i nešto kasnije pojavila se prva priča o nasledniku Nokia N95 telefona u Android ekosistemu.

Ovaj telefon ima slajder mehanizam sa strane, koji otkriva stereo zvučnike, a oko kamere se nalazi prsten, koji je telefon podržavao da stoji na stolu. Na taj način mogu se koristiti opcije za video konferencije, slušanje muzike ili gledanje video snimaka i filmova. Nažalost, HMD Global iz nekog razloga nije nastavio da razvija ovaj telefon do kraja i tek sada ga pušta u etar, kad su sigurni da se neće pojaviti u prodaji.

Ono što jeste ostalo iza ovog telefona jesu tehnologije i studije slučaja, koje će pomoći da se u nekom novom Nokia telefonu nađe nešto od naslednice Nokia N95 telefona.

Kako vam se čini sve ovo?

Nokia N95 13 godina kasnije video (MobIT)
Izvor: MrMobile [Michael Fisher]

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS