• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Testirali smo Huawei P Smart 2021: Otkrivamo šta nudi za 240€, koliko je svestran i zašto biste ga kupili (FOTO, VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Otkrijte uz nas da li Huawei P Smart za 2021. godinu staje uz svoje odlične prethodnike.

 Testirali smo Huawei P Smart 2021: Otkrivamo šta nudi za 240€, koliko je svestran i zašto biste ga kupili (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Huawei u Srbiji je predstavila Huawei P Smart 2021 mobilni telefon, koji se u nekim regionima zove i Huawei Y7a, i jedina razlika je u tome što Huawei Y7a dolazi u memorijskoj konfiguraciji od 64 i 128 GB, dok Huawei P Smart 2021 dolazi samo u ovoj boljoj verziji.

Kompanija je svojom P Smart serijom napravila odlične rezultate prethodnih godina, pa ćemo videti da li je Huawei P Smart 2021 nastavio tamo gde su modeli Huawei P Smart Z i Huawei P Smart 2019.

Možda će vas zanimati:

Za početak, Huawei ide na nižu cenu, pa je ovaj model jeftiniji od poslednjeg P Smart Z uređaja kod nas (240 evra u odnosu na 280). Osim toga, dizajnu telefona posvećeno je mnogo više pažnje. Telefon je izrađen besprekorno - izrađen je od polikarbonatnog rama i plastičnih leđa, koja se presijavaju u različitim  nijansama boje, koju odaberete. Da bismo vam to pokazali pogledajte našu galeriju slika, koja sledi.

Telefon niti izgleda niti se u ruci oseća jeftinim. Zahvaljujući kvalitetu izgleda i težini od 209 grama Huawei P Smart 2021 ostavlja daleko više premijum osećaj tokom držanja, nego što bi cena to sugerisala. Takođe, telefon je spreda, preko ekrana, zaštićen folijom, koja je već montirana na displej i štit od grebanja i oštećenja. Skener otiska prsta je sa desne bočne strane, a dole su veliki monofoni zvučnik, ulaz za slušalice s kablom od 3,5 milimetara i USB Type-C priključak. Na levom boku nema ničeg, osim ulaza za SIM kartice i microSD, a na vrhu je tek jedan sićušan otvor za mikrofon. Sekundarna, selfi kamera smeštena je u centralno postavljen kružni otvor, dok su ivice ekrana razumljivo - vrlo male sa sve četiri strane!

Telefon je prilično velk i težak, ali se lako drži u ruci zbog odnosa strana ekrana od 20:9, pa je telefon tanak gledajući mu širinu, ali i debljinu (165 x 76 x 9,3 milimetra). Poleđinska kamera jeste istisnuta iz kućišta, ali ne previše, tako da se telefon na stolu ne klacka i moguće ga je koristiti i kada je tako položen.

Huawei P Smart 2021 je u Srbiji dostupan po ceni od 27.999 RSD, odnosno oko 240 evra u crnoj i zelenoj boji i već je dostupan u ponudi sva tri operatora po ceni od jednog dinara nadalje, u zavisnosti od odabranog paketa.

Na sledećim stranicama bavićemo se ekranom, hardverom i baterijom, kamerama, softverom i Huawei Mobile Services ekosistemom. Na kraju ćete pronaći i naše ZA i PROTIV argumente, kao i detaljne specifikacije telefona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS