• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei odoleva pritiscima: Usvojena žalba tehnološkog giganta!

Autor Miloš Delević

Kineska kompanija poziva na konstruktivni dijalog!

 Huawei odoleva pritiscima: Usvojena žalba tehnološkog giganta! Izvor: MONDO / Marko Čavić

Švedska je prošlog meseca donela odluku da zabrani upotrebu telekomunikacijske opreme kineskog tehnološkog giganta, Huawei, u izgradnji 5G spektra.

Nakon diplomatskog pritiska iz Vašingtona, pojedine evropske vlade su se odlučile za ovakav korak, a poslednja u nizu je Švedska.

Kompanija Huawei je podnela žalbu Upravnom sudu u Stokholmu, na odluku koju je doneo švedski regulator telekomunikacija PTS. „Određeni delovi odluke PTS-a pre nadolazećih aukcija 5G neće se primenjivati do daljeg“, rekao je Upravni sud u odluci koja je omogućila učestvovanje Huawei kompanije u predstojećoj aukciji 5G spektra u toj zemlji.

Iako Huawei ne planira da preuzima dalje pravne postupke u ovom trenutku, oni čekaju da se obavi konstruktivni dijalog sa tamošnjim vlastima koje će predvoditi Kenet Fredriksen, izvršni potpredsednik Huawei kompanije za Centralnu i Istočnu Evropu, kao i za nordijsku regiju.

Voljni smo da sarađujemo u potpunosti kada je reč o budućim  zahtevima koje mogu postaviti kao dobavljači 5G mreže, a  koja će nam omogućiti budemo sertifikovani snabdevači“ – istakao je on. Aukcija koja se nije odvila bi najviše na ruku išla kompanijama Nokia i Ericsson, pošto je PTS zatražio kompanijama koje učestvuju u ovoj aukciji za izgradnju 5G mreže da uklone opremu Huawei-a iz njihove infrastrukture.

(Mondo / Reuters)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS