• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najpopularnijih proizvođača telefona ide na prodaju i to za ogromne pare!

Autor Marko Čavić

Izgleda da je istina i da kineska kompanija prodaje svoj brend telefona, koji je izuzetno popularan i kod nas.

 Jedan od najpopularnijih proizvođača telefona ide na prodaju i to za ogromne pare! Izvor: MONDO / HONOR

Da će Huawei kompanija prodati HONOR šuška se već neko vreme, a nakon prvih vesti, koje je menadžment kompanije HONOR demantovao, stiže još jedna, ovog puta mnogo konkretnija.

Agencija Rojters poziva se na nekoliko izvora iz Huawei kompanije, Šenžena i drugih, i tvrdi da je HONOR spreman za prodaju, makar jedan deo te kompanije.

Ne samo da je Huawei spremio HONOR da ga proda, nego bi ugovor o prodaji mogao da bude potpisan već tokom 15. novembra u Šenženu. HONOR će za čak 15 milijardi dolara biti prodat konzorcijumu grada Šenžena i kompaniji Digital China. Takođe, u prodaju će biti uključene i različite investicione firme i fondovi. Ono štoo ostaje nejasno jeste da li je to samo deo kompanije vredan 15 milijardi dolara ili je HONOR kao brend u celini prodat.

Brojka, koju je Rojters otkrio je drastično veća od ranije spominjanih, koje su se kretale od 2,2 do 3,7 milijardi dolara, što govori, zapravo koliko je značajna vrednost kompanije HONOR u Huawei poslovanju. Trenutno, prema ranije iznetim proračunima kompanije Rojters, HONOR u ukupnom plasmanu pametnih telefona kompanije Huawei učestvuje sa oko 30 procenata.

Za 15 milijardi dolara Huawei će prodati vlasnički udeo kompletno, vlasništvo nad robnom markom, lanac snabdevanja, istraživanje i razvoj, kao i globalno poslovanje.

Huawei se na prodaju HONOR kompanije odlučio zbog pritisaka SAD na poslovanje te kompanije i zabrane američkim i drugim kompanijama, koje koriste američka proizvodna i druga prava u bilo kojem obliku. Ovaj potez pokazuje i to da Huawei sumnja da će zbog promene američke administracije doći i do promene odluke u vezi sa poslovanjem te kineske kompanije.

HONOR je izuzetno popularan u Srbiji i Evropi i jedva čekamo da vidimo šta će promena doneti ovoj kompaniji, koja je poznata po odličnim, ali pristupačnim telefonima, kao i pametnim satovima, slušalicama i računarima.

HONOR nastavlja normalno - novi satovi i proizvodi

HONOR kompanija je u Srbiji izuzetno popularna i osim telefona, od kojih je HONOR 9X Pro poslednji dostupan kod nas i u regionu, u prodaji su i najnoviji pametni satovi HONOR Watch GS Pro, HONOR Watch ES i slušalice različitih cenovnih klasa.

Kompanija HONOR prema svim dostupnim informacijama nastavlja da posluje normalno uprkos glasinama i za sada nema nameru da komentariše ovu situaciju dalje.

U Srbiji su dostupni i HONOR računari, verovatno najbolji u svojoj klasi ne samo kod nas, nego i u Evropi uopšte.

HONOR Watch ES video (MobIT)
Izvor: Honor

(GSMArena / MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS