• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan dizajn, baterija 5.000 mAh uz turbo punjenje, E-Book mod, ogroman ekran i cena 185€ (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ostaje nam samo da vidimo da li će se pojaviti kod nas.

 Sjajan dizajn, baterija 5.000 mAh uz turbo punjenje, E-Book mod, ogroman ekran i cena 185€ (FOTO) Izvor: MONDO / HONOR

Trenutno je kompanija HONOR u Srbiji zaokupljena promocijom pametnog fitnes sata sa ličnim trenerom HONOR Watch ES, pa se nadamo da će, pored njega i još nekih modela, naći vremena da nam donese i novi HONOR 10X Lite model.

U Srbiji je trenutno dostupna HONOR 9X serija, koja ima istoimeni i HONOR 9X Pro model, a o HONOR 10X seriji bilo je manje reči.

Možda će vas zanimati:

Ipak, to ne znači da ne bi trebalo da im skrenemo pažnju da bi mogli da porade i na odluci da nam donesu HONOR 10X Lite, jer bi to mogao da bude idealan budžetski tj. početni Android smartfon na našem tržištu.

HONOR 10X Lite ima odličan dizajn, izrađen je od kvalitetnih materijala, a dolazi u tri boje - zelenoj, ljubičastoj i crnoj, od kojih se prve dve prelivaju na svetlosti. Skener otiska prsta je ugrađen sa strane, prednja kamera u sićušnoj kapljici je i skener lica za otključavanje uređaja, a pozadi se nalaze četiri kamere. Telefon ima masivnu bateriju kapaciteta 5.000 mAh, koja se brzo puni i to 22,5 vati brzinom, dovoljno brzo da se pola kapaciteta baterije napuni za pola sata, a ekran je IPS LCD pojačane crne i kontrasta, Full HD+ rezolucije i dijagonale čak 6,67 inča!

Hardverski, telefon je korektan za svojih 185 evra, koliko je preporučena prodajna cena. Ima Kirin 710 čipset, 4 GB RAM memorije i 128 GB interne, koja je proširiva microSD karticama, a HONOR 10X Lite podržava i Dual SIM opciju do 4G (LTE) mreže. HONOR 10X Lite napravljen je i osmišljen s igrama na umu, pa podržava najnoviji GPU Turbo 3.0, koji unapređuje popularne igre i čini da gejming bude bolji.

Što se kamere tiče formirana je od četiri sočiva. Dve pomoćne kamere su makro (f/2,4) i boke kamera za portrete i proračune kadra i kadriranje (f/2,4). Primarna kamera je Quad Bayer rezolucije 48 MPx sa naprednim noćnim modom zbog kvalitetne f/1,8 optike i sa mogućnošću pravljenja ultrakvalitetnih slika rezolucije 12 MPx. Ultraširoka kamera ima ugao do 120 stepeni (f/2,4). Sve četiri kamere koriste AI HONOR algoritme za poboljšavanje kvaliteta fotografija i videa, za koji postoji elektronska stabilizacija.

HONOR 10X Lite podržava Dual Wi-Fi, Bluetooth v5.1, NFC za mobilno plaćanje i tagovanje (recimo, prilikom ulaska na posao, zgrade i slično), ima FM radio, USB Type-C, 3,5 milimetara ulaz za slušalice i E-Book režimom rada za čitanje elektronskih knjiga.

Iako ima Android 10 i Kirin čipset starije generacije softver Magic UI 3.1 zasnovan je na AppGallery butiku aplikacija i na Huawei Mobile Services ekosistemu bez Google aplikacija i podrške. Valja napomenuti da HMS u Srbiji već podržava najveći broj popularnih domaćih aplikacija.

Ovaj telefon već je dostupan u bliskoistočnim zemljama, a u Rusiji i regionu će biti u prodaji od 13. novembra. Čekamo ga i u Srbiji!

Kako vam se sviđa HONOR 10X Lite?

(HONOR / MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS