• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google briše sve vaše sačuvane podatke sa njihovih aplikacija: Nemojte da se iznenadite ako vam zafali koja fotografija!

Autor Miloš Delević

Da li ste vi dobili sporan mejl? Ukoliko niste pogledajte kako on izgleda u našoj galeriji.

 Google briše sve vaše sačuvane podatke sa njihovih aplikacija: Nemojte da se iznenadite ako vam zafali koja fotografija! Izvor: MONDO

Kompanija Google je počela da upozorava korisnike njihovih servisa, kao što su Gmail, Google Photos i Google Drive da njihov sadržaj može biti izbrisan ukoliko ne isprate najnovija pravila.

Naime, obaveštenje o tome je stiglo u mejlu, koji objašnjava da ažurirana pravila oko skladištenja podataka na Google-ovim uslugama počinju od naredne godine.

Obaveštavamo vas da smo nedavno najavili nove smernice za skladištenje sadržaja za Google naloge koji koriste Gmail, Google Drive (uključujući Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms i Jamboard podatke), kao i Google Photos koje nas dovode u sklad sa industrijskom praksom” – stoji u mejlu koji šalje Google svojim korisnicima.

Oni koji se ne poviniju novim pravilima ove kompanije, će najverovatnije ostati bez svog sadržaja ukoliko ih drže na tim Google servisima. Iz te kompanije su istakli da će obavestiti svoje korisnike više puta pre nego što izbrišu sadržaj, a sve kako bi mogli da se pripreme na vreme.

Google ističe da će brisati podatke svojih korisnika samo ako nisu koristili njihove usluge dve godine, ili ako je korisnik premašio limit ograničenja skladištenja u dve godine. Najavljujući promene, Google je potvrdio: “Ukoliko niste aktivi dvadeset četiri meseci u Gmail, Drive ili Photos uslugama, možda ćemo izbrisati sadržaj tamo gde niste aktivni. Ukoliko ste premašili ograničenje skladištenja za dve godine, možda ćemo izbrisati vaš podatke sa Gmail, Drive i Photos usluga”.

Kompanija ističe da će korisnik primetiti da je njihov sadržaj izbrisan najranije do 21. juna 2023. godine. To je zato što nova pravila stupaju na snagu tek u junu naredne godine, te korisnici imaju dve godine da se pripreme. Korisnici Google One usluga neće biti pod uticajem novih pravila o neaktivnosti. Kao po običaju, svaki Google Account će imati 15 gigabajta besplatnog prostora kroz razne njihove servise (Gmail, Drive, Photo…), a Google smatra da će to biti dovoljno korisnicima za narednih nekoliko godina.

Ovaj sporni mejl stiže korisnicima u trenutku kada je Google doneo još jednu važnu odluku, a tiče se servisa Google Photos koji će početi da naplaćuje svoje usluge! Bez brige ljudi, MobIT je spremio za vas besplatne alternative koje rade na svim uređajima! U galeriji pogledajte kakav je to mejl.

Kako instalirati Google i sve druge Android aplikacije na Huawei P40 telefone bez Google Play prodavnice video (MobIT)
Izvor: MONDO

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS