• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukupna vrednost bitcoin valute premašila bilion dolara: Samo osam stvari na svetu su vrednije od ove kriptovalute!

Autor Miloš Delević

Nastavlja da raste!

 Ukupna vrednost bitcoin valute premašila bilion dolara: Samo osam stvari na svetu su vrednije od ove kriptovalute! Izvor: YouTube/ Printscreen/ Moconomy - Economía y Finanzas

Tržišna kapitalizacija najpopularnije digitalne valute je premašila bilion dolara po prvi put u svojoj istoriji!

Vrednost Bitcoin kriptovalute u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 54.334 dolara, a impresivno je što ne pokazuje znakove usporavanja.

Trišna kapitalizacija ove kriptovalute je veće vrednosti od platnih kartica kao što su Mastercard i Visa, i to čak kombinovano! Sada se nalazi na osmom mestu najvrednijih dobara na svetu, iza zlata, Apple, Saudi Armco, Microsoft, Amazon, Silver i Alphabet (Google) kompanija.

Cena Bitcoin kriptovalute je deset puta veća nego u martu 2020. godine, tada ste mogli da ga kupite za svega 5.000 dolara.

Rast je podstaknut povećanim institucionalnim i maloprodajnim ulaganjima, pri čemu se Bitcoin sve više smatra održivim skladištem vrednosti usred globalne ekonomske nesigurnosti koju je donela pandemija Covid-19. Analitičari tržišta često znaju za ovu kriptovalutu da kažu da je "digitalno zlato", zbog ograničene ponude na 21 milion jedinica. Divlje promene cena poslednjih godina navele su analitičare da upozore da je to mnogo rizičnija investicija od tradicionalne imovine.

"Veoma je važno da biznisi aktivno traže alternativne puteve da skladište svoje bogatstvo koje neće izgubiti na vrednosti. Došli smo do tačke gde ljudi počinju da preispituju tradicionalni monetarni sistem, te počinju da prepoznaju da postoje mnogo bolje i poštenije opcije. Kad sam to rekao, veoma je čudno što Bitcoin nastavlja da preuzima centralnu scenu od zlata. Ja stvarno ne mogu da naglasim dovoljno da je zlato najbezbedniji način da sačuvate vaše bogatstvo u sve neizvesnijim vremenima“ - ističe Džai Bifulko, glavni komercijalni direktor platforme za razmenu Kinesis, za The Independent.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS