• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija Tesla uložila 1,5 milijardi dolara u Bitcoin!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

I Dogecoin se odlično drži!

 Kompanija Tesla uložila 1,5 milijardi dolara u Bitcoin! Izvor: Mondo / YouTube / Printscreen / Marques Brownlee, Twitter/printscreen/DogecoinChat, YouTube/ Printscreen/ Wall Street Journal

Najpopularnija kritpovaluta na svijetu, Bitcoin je 08.02.2021. godine dostigao rekordnu vrijednost od 44.800 dolara!

Razlog za ovakav novi nagli rast od 16% može da se pronađe u tome što je kompanija Tesla Motors uložila 1,5 milijardi dolara u ovu kriptovalutu.

Možda će vas zanimati:

Ovaj proizvođač elektronskih automobila planira da u bliskoj budućnosti omogući svojim potencijalnim kupcima da kupe njihova vozila sa ovim digitalnim novčićima! Upravo je Ilon Mask pojedinim svojim potezima na društvenoj mreži Twitter uticao na tržište kriptovaluta, a analitičari ističu da bi i ostale kompanije mogle da isprate trend kompanije Tesla Motors.

„Mislim da ćemo vidjeti ubrzani trend kompanija koje investiraju u Bitcoin sada kada je ''Tesla'' povukao prvi potez. Jedna od najvećih kompanija na svijetu sada poseduje Bitcoin, i prema tome svaki investitor koji ima akcije ''Teslu'' takođe je izložen tome", izjavio je Erik Tarner, potpredsjednik kompanije Messari za obradu berzanskih podataka i istraživanje kriptovaluta.

Nije Mask uticao samo na rast Bitcoin kriptovalute, već i na Dogecoin kriptovalutu, ali nije on jedina poznata ličnost koja je fascinirana ovim digitalnim novčićem koji je nastao po uzoru na mim (meme). Američki roker Džin Simons, nekadašnji član grupe Kiss,kao i reper Snup Dog su uticali na još veću popularnost ove kriptovalute sa svojim objavama. Cijena ovog tokena skočila je 65 posto za 24 sata, dostigavši u nedjelju rekordnih 0,083745 dolara na trgovanju do 17:30 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima portala CoinMarketCap, prenosi Tanjug.

Ogroman rast Dogecoin valute je povećao tržišnu kapitalizaciju iste sa 6,1 milijardi dolara, na 9,5 milijardi dolara i to za svega nekoliko dana. U jednom trenutku je njegova ukupna tržišna vrijednost dostigla 10,7 milijardi dolara, čime je ovaj digitalni novčić zauzeo 10. mjesto najjačih kriptovaluta.

Koliko je sve ovo jedna velika šala za bogataše, najbolje pokazuju i objave na Maskovom Twitter-u.

Ipak, njegova kompanija je jasno stavila do znanja da kada je u pitanju Bitcoin, tu već nema šale!

(MONDO)


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS