• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski mediji: ''Fejsbuk" nas cenzuriše

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savezna služba za nadzor u oblasti komunikacija, informacionih tehnologija i medija Rusije (Roskomnadzor) uputila je zahtjev "Fejsbuku" da vrati pristup brojnim publikacijama na nalozima nekoliko ruskih medija.

 Ruski mediji: ''Fejsbuk" nas cenzuriše Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ruska agencija smatra da postupci ove društvene mreže "krše ključne principe slobodnog širenja informacija, nesmetan pristup njima i predstavljaju čin cenzure".

U saopštenju Roskomnadzora navodi se da je ova društvena mreža blokirala tekstove o pritvaranju pristalica ukrajinske neonacističke grupe MKU sredinom februara, koji su objavljeni sa linkom na Federalnu službu bezbjednosti Rusije (FSB).

Roskomnadzor je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin 24. februara potpisao zakon o novčanim kaznama za kršenje prava državljana Rusije na internetu, uključujući cenzuru medija, koji stupa na snagu 30 dana od dana zvaničnog objavljivanja, prenosi "Sputnjik".

Pres-služba medijske grupe "Rusija sevodnja" saopštila je da su postupci društvene mreže uticali i na naloge agencije RIA Novosti i radio Sputnjika.

"Blokiranje naših materijala zasnovanih na pouzdanim zvaničnim izvorima predstavlja `Fejsbukov` čin cenzure. Incident se može smatrati samo kao nepoštovanje prava građana na slobodan pristup informacijama", naglašava se u saopštenju.

Iz Roskomnadzora ističu da je neprihvatljivo i da sadržaj na "Runetu" ocjenjuju organizacije i moderatori iz Ukrajine i baltičkih zemalja, koji su "namjerno politički angažovani prema ruskim medijima".

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS