• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Facebook i Apple u trci za Oskara, Netflix oborio sopstveni rekord

Autor Vesna Kerkez

Konačno je otkriveno ko ima priliku da osvoji Oskara, a među nominovanima su tehnološki giganti i mnogobrojni striming servisi.

 I Facebook i Apple u trci za Oskara, Netflix oborio sopstveni rekord Izvor: MONDO portal / Tamara Sekulović, Marko Čavić

Američka filmska akademija saopštila je spisak nominovanih za 93. dodjelu Oskara.

Netflix je zaradio čak 35 nominacija, sa čime su oborili svoj rekord iz 2020. godine kada su imali 24 nominacije.

Ove godine je Netflix zaradio čak 10 nominacija za crno-bijelu dramu Dejvida Finčera - Mank.To ostvarenje je ujedno i jedan od favorita da trijumfuje u kategoriji za najbolji film. Još jedno ostvarenje te kompanije koje je zaradilo šest nominacija je film The Trial of the Chicago 7Netflix je svoju prvu nominaciju za Oskara dobio 2014. godine za dokumentarni film The Square,a do sada ova platforma nije još uvek uspjela da osvoji nagradu za najbolji film.

Možda će vas zanimati

I drugi striming servisi su imali uspjeha, Amazon Studios je zaradio čak 12 nominacija, što je ujedno i njihov rekord, a polovinu tih nominacija je dobilo ostvarenje The Sound of Metal. Disney Plus je dobio svoje prve nominacije od svog lansiranja 2019. godine, za to su zaslužni animirani filmovi Onward i Soul,ali i akciono ostvarenje Mulan

Iako ratuju po medijima i društvenim mrežama, kompanije Apple i Facebook se bave i filmovima. Ovi tehnološki giganti su dobili i svoje prve nominacije. Apple koji je u svijet filma ušao prije nešto više od godinu dana je dobio nominaciju za najbolji animirani film Wolfwalkers,kao i za najbolji zvuk za ostvarenje Greyhound u kom glumi Tom Henks.

Što se tiče Facebook-a, oni su preko Oculus virtuelne realnosti u saradnji sa EA Respawn Entertainment proizveli kratki dokumentarac koji je dio VR video igreMedal of Honor: Above and Beyond. Ovaj dokumentarac koji traje 24 minuta možete da pogledate na kraju teksta, a on prati povratak Kolet Marin-Katrin u Njemačku, prvi put nakon 74 godine. Ona je imala svega 14 godina kada je pristupila francuskom pokretu otpora, a u to vreme se odvijao Drugi svjetski rat.

U nastavku možete videti trejlere ovih filmova:

MANK
Izvor: Netflix
The Trial of the Chicago 7
Izvor: Netflix
Sound of Metal
Izvor: Amazon Prime Video
Wolfwalkers
Izvor: Apple TV
Colette
Izvor: The Guardian

Šta vi mislite o ovom trendu gde tehnološki giganti pokušavaju da osvoje Oskara?       

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS