• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple kažnjen zbog punjača: Oglušili se na prijetnje, a sad će morati da plate

Autor Miloš Delević

Mnogi korisnici su se žalili i na to kako iPhone 12 nije dovoljno vodootporan!

 Apple kažnjen zbog punjača: Oglušili se na prijetnje, a sad će morati da plate Izvor: YouTube/ Printscreen/ Max Tech

Kompanija Apple je mnoge neprijatno iznenadila kada je otkrila da sa kupovinom iPhone 12 telefona korisnik neće dobiti punjač.

Oni su potpuno izbacili punjač iz kutija tih uređaja, ali i svih ranijih modela, zbog čega su na adresu ove kompanije iz Kupertina stizale brojne kritike.

Ipak, pojedine zemlje kao što su Francuska i Brazil su naredile toj kompaniji da mora da dostavi punjač i slušalice uz njihove telefone. Procon-SP fondacija koja je posvećena zaštiti potrošača u Brazilu je odlučila da kazni Apple zato što je ta kompanija u toj zemlji prodavala iPhone 12 telefone bez punjača, iako im je bilo naređeno da to ne čine!

Možda će vas zanimati

Kako prenosi Tilt, Apple je navodno manipulisao javnost, lažno reklamirao i prodavao svoj proizvod sa "fabričkim nedostacima", zbog čega je ta kompanija kažnjena sa 1,9 miliona dolara. Takođe nisu uspjeli da "održavaju poštene uslove ugovora sa potrošačima", zbog čega korisnici nisu mogli da poprave svoje uređaje iako su imali garanciju, prenosi AppleInsider.

"Apple treba da razumije da u Brazilu postoje čvrsti zakoni i institucije o zaštiti potrošača. Oni moraju da poštuju te zakone i institucije" - rekao je izvršni direktor Procon-SP fondacije, Fernando Kapez. Apple se u decembru branio pred tom agencijom istakavši da su uklonili punjač zbog smanjivanja emitovanja ugljenika, odnosno da tako pomažu okolini. Ipak, oni nisu bili zadovoljni takvim objašnjenjem, te su napomenuli toj kompaniji da je punjač osnovni dodatak telefona.

Apple može da pita Procon-SP da opovrgne takvu odluku, a postoji i opcija da izađu i na suđenje kako bi istu potpuno neutralisali, sve kako bi izbegli kazne. Pored ovih primedba, mnogobrojni korisnici u toj zemlji su prijavili tom udruženju da iPhone 12 nije dovoljno vodootporan, te da je njihov uređaj prestajao da radi jednom kada uđu u vodu. U izveštaju se ističe da je Apple odbijao da popravlja uređaje oštećene na takav način.

Anketa

Da li uz telefon treba da se dobijaju slušalice i punjač?

  • DA! To je osnovna stvar svakog telefona.

    100% (8)

  • NE! Imamo dovoljno punjača i slušalica, ovako se čuva okolina.

    0% (0)

Da li uz telefon treba da se dobijaju slušalice i punjač?

Rezultati

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS