• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vajber trikovi koje malo ko zna: Napravite kviz, sakrijte status...

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Da li ste znali da možete da napravite i svoje stikere?

 Vajber trikovi koje malo ko zna: Napravite kviz, sakrijte status... Izvor: MONDO / Viber

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje u regionu je Viber Messenger.

Pored toga što je besplatna i laka za korišćenje, ona ima i mnogo drugih opcija i usluga koje poboljšavaju korisničko iskustvo.

Iako je veoma popularna, mnogi korisnici nisu upoznati sa pojedinim opcijama koje mogu biti korisne, ali i zabavnog tipa. Zbog toga je Aboutmans napravio listu korisnih Viber opcija, a verujemo da neke i sami koristite ili prosto znate za iste.

Viber kviz

Da li ste znali da u grupnim četovima možete da napravite kvizove? Potrebno je da u grupnoj sobi na dnu ekrana kliknete ikonicu sa tri linije, a ona se zove Polls, potom osposobite Quiz mode i unesite svoja pitanja i ponuđene odgovore (do četiri odgovora), a ukoliko to želite možete da unesete i objašnjenje za odgovor.

Pametne notifikacije

Ova opcija je odlična ukoliko ne volite da vam notifikacije stižu za svaku poruku, ukoliko se u jednom razgovoru šalje više poruka (pogotovo onaj tip osoba koji za jednu riječ kuca jednu poruku), vi možete da osposobite ovu opciju kako bi sve te notifikacije grupisale u jednu veliku. Jednostavno uđite u razgovor sa osobom koja vam šalje dosta poruka, prevucite ekran ulevo i pojaviće se sa desne strane novi meni sa dodatnim opcijama, tu nađite i osposobite Combine notifications.

Treba dodati da postoji opcija i da ugasite notifikacije u razgovorima koji nisu prioritetni, korisnici te opcije mogu aktivirati iste u podešavanjima razgovora. Ona je veoma dobra kako bi istakli određene razgovore. 

Sakrijte status

Ukoliko u opcijama onesposobite Share online status, drugi korisnici neće moći da vide kada ste ušli u aplikaciju. Ista se aktivira tako što sa početnog ekrana Viber aplikacije u donjem desnom uglu kliknete opciju More, pa Settings, Privacyi prva stavka će vam biti Share online status koju je potrebno da isključite!

Poruke koje nestaju

Korisnici su ranije imali i opciju da pristupe tajnim sobama, ali nje više nema. Ipak, tu je opcija koja će izbrisati poruke posle određenog vremena, ukoliko se za tako nešto odlučite. Poruke sa tajmerom se šalju tako što se na dnu ekrana Viber aplikacije nalazi ikonica štoperice (između opcija za GIF i tri tačke). Tu možete odabrati poslije koliko vremena će se poruka izbrisati, a ukoliko neko odluči da istu slika putem screenshot-a, dobićete notifikaciju da je druga strana uradila tako nešto!

Uređivanje slika

Jednom kada dobijete fotografiju od neke osobe, možete da kliknete opciju Doodle on this Photo, kako bi istu obradili po vašoj volji. Kada završite sa uređivanjem, istu možete da pošaljete tom korisniku. Uđite u fotografiju, u gornjem desnom uglu se nalaze tri tačke i tu je ta opcija.

Napravite svoje stikere

Ukoliko volite da se dopisujete sa fotografijama, pošto jedna "slika govori 1.000 reči", uvijek možete da napravite svoje stikere i to od svojih fotografija, ti rezultati mogu biti i više nego komični. Potrebno je da posjetite bilo koji razgovor kako biste ušli u prodavnicu stikera. Kada to uradite u gornjem desnom uglu će se nalaziti dvije ikonice, kliknite na onu koja sadrži papir i olovku. Tu možete dati naziv svom stiker pakovanju, dodati koje fotografije želite da ubacite, možete ih čak urediti/izmijeniti/nadograditi, sve kako bi imali što bolje stikere.

Valja napomenuti da treba ugasiti opciju Pack is public, kako bi samo vi mogli da šaljete te stikere vašim prijateljima. Pogledajte galeriju za više upustva.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS