• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurio Windows 11, video i slike otkrivaju najveći dio noviteta - čak i novi zvuk učitavanja

Autor Marko Čavić

Glasine koje kruže internetom ovih dana gotovo je izvjesno da su tačne - Windows 11 zamijeniće Windows 10 vrlo brzo!

 Procurio Windows 11, video i slike otkrivaju najveći dio noviteta - čak i novi zvuk učitavanja Izvor: SmartLife / Microsoft

Kompanija Microsoft Windows 10 predstavila je “Windows kao servis“ opisom, što znači da je to trebalo da bude posljednja verzija operativnog sistema, koja će biti kontinuirano ažurirana.

Ipak, sama kompanija je početkom juna na svoj sajt stavila datum ukidanja podrške za Windows 10 - oktobar 2025. godine - i tako podgrijala priče da nam stiže novi OS.

Samo par dana kasnije gotovo je izvjesno da ćemo Windows 11 upoznati vrlo brzo!

Windows 11 je prvo procurio na kineskom Baidu sajtu, a do kraja 15. juna Windows 11 je bio svuda! Procurile fotke i video snimci pokazali su gotovo sve što Windows 11 donosi, uključujući novi Start meni, novu poziciju ikonica na traci zadataka, novim interfejsom i mnogo toga još.

Windows 10X, koji se nikad neće pojaviti, posudio je Start meni Windows 11 operativnom sistemu, to je očigledno. Novi Start meni je pojednostavljen i više prilagođen uređajima s ekranom osjetljivim na dodir, a pomjerena je i pozicija Start dugmeta - na sredinu taskbar-a, što je vjerovatno prvi put od kada Windows postoji (Start je uvek bio daleko s lijeve strane ekrana).

Live tiles tj. pločice su sklonjene svuda, ali su dodati tzv. kontekstualni meniji i Windows Widget-i, koje znamo od ranije. Takođe, uočite i zaobljene ivice prozora, koje će sad biti glavni izbor prilikom dizajna Windows 11 OS-a. Iako vizuelno to ne izgleda tako, najmanje novosti u svakom smislu donosi Windows Store, koji bi i trebalo da bude najviše promijenjen. Ovo je rana verzija Windows 11 OS-a i postoji mogućnost da ćemo novi Store vidjeti s premijerom sistema na računarima.

Prema onome što vidimo na video snimcima i slikama Windows 11 će imati veliki broj sličnosti sa Windows 10X sistemom za dual-screen uređaje, koji je otkazan gotovo pred samu njegovu premijeru.

Microsoft će Windows 11 predstaviti najvjerovatnije 24. juna na Windows događaju organizovanom onlajn u pet popodne po našem vremenu.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS