• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 11 briše Internet Explorer: Slavnog internet pregledača neće biti u novom operativnom sistemu

Autor Miloš Delević

Windows 11 će biti prva verzija popularnog operativnog sistema koja neće imati Internet Explorer poslije više od 20 godina.

 Windows 11 briše Internet Explorer: Slavnog internet pregledača neće biti u novom operativnom sistemu Izvor: MONDO / Microsoft

Prije samo mjesec dana Microsoft je najavio da će u potpunositi ukinuti podršku za Internet Explorer.

Oni su tada savjetovali korisnicima ovog internet pregledača da pređu na Microsoft Edge.

Tek što je kompanija Microsoft predstavila kako će izgledati novi operativni sistem Windows 11, sada su stigle nove informacije koje bi mogle da znače raniji kraj za Internet Explorer. Naime, do 15. juna 2022. godine će Microsoft pružati podršku za Internet Explorer, ali ukoliko budete željeli da se odreknete njega što prije moguće, ovaj internet pregledač će potpuno nestati jednom kada instalirate Windows 11.

Ikonica za Internet Explorer neće biti dostupna na Windows 11 računarima, Microsoft Edge će biti osnovni internet pregledač novog operativnog sistema. To je ujedno prvi put da operativni sistem kompanije Microsoft u sebi nema već ugrađen Internet Explorer od kada se prvi put pojavio u Windows 95 operativnom sistemu (16. avgust 1995).

Internet Explorer će i dalje postojati kroz Microsoft Edge, odnosno režim rada koji se zove IE mode, a uz pomoć njega će korisnici moći da pristupe internet stranicama i aplikacijama koje zahtijevaju upotrebu IE. Korisnici će znati kada koriste taj režim, pošto će se u adresi internet stranice pojaviti ikonica Internet Explorer-a.

Još uvijek nije poznato da li će Microsoft ubrzati penzionisanje ovog internet pregledača i na Windows 10 operativnom sistemu. U galeriji možete da pogledate istoriju Internet Explorer browsera.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS