• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Google tehnologija pomaže da "uljepšate" i stare fotke, a nalazi se na svim Android telefonima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Google Photos dobio novu tehnologiju koja unapređuje kvalitet slike i kod starijih fotografija.

 Nova Google tehnologija pomaže da "uljepšate" i stare fotke, a nalazi se na svim Android telefonima Izvor: SmartLife / Uroš Arsić

Popularna aplikacija Google Photos je dobila nove opcije uz pomoć kojih možete da poboljšate kvalitet vaših fotografija.

Nove opcije će se posebno dopasti korisnicima koji imaju stare slike kojima treba novi dah osvježenja!

Google Photos će korisnicima ponuditi automatske i manuelne funkcije poboljšanja slike, što znači da će korisnik moći i sam da koriguje dijelove fotografija. U svom blogu Google je objasnio da nova razvijena tehnika omogućava toj aplikaciji da izvuče najbolji kvalitet vaše fotografije, čak i kada ona nije napravljena u idealnim uslovima ili je djelo neke starije kamere.

Nove opcije će biti dostupne u Google Photos editoru, Google je razvio novi algoritam koji ispravlja zamućenja i zrnatost (blur i noise) na fotografijama. To su dva najveća faktora koji utiču na kvalitet slike i novi algoritmi su specijalno podešeni da rade na velikoj brzini, čak i kod limitiranih (slabijih) pametnih telefona i ostalih uređaja. U galeriji ispod pogledajte rezultate prije i posle nanošenja ovih novih opcija.

Ove metode su napravljene da rade bez obzira na kvalite kamere sa kojom ste napravili te slike, a kao takve mogu da ponude besplatno ažuriranje kvaliteta fotografija za sve Google Photos korisnike. Uz pomoć novih alatki Sharpen i Denoise ćete moći da značajno unaprijedite kvalitet starijih fotografija u novom editoru, te opcije će vam se naći u kategoriji Adjust ukoliko imate najnoviju verziju Google Photos aplikacije, prenosi Forbes.

Opcija Denoise koristi inovativnu metodu "pull-push" koja zahtijeva skromne računarske resurse kako bi uklonila šum na fotografijama (da ne izgledaju zrnasto) u djeliću sekunde, a uz to ona očuva kvalitet finih detalja. Funkcija Sharpen koristi tehniku Polyblur koja može da se okarakteriše kao anti-blur, ona uklanja uobičajene slučajeve blagog zamućenja tako što ponovo primijeni efekat kontrolisanog zamućenja kako bi obnovio originalnu fotografiju.

Obe ove funkcije možete pogledati u našoj galeriji, a kako se Google Photos nalazi na skoro svim Android uređajima i sami možete da ih testirate!

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS