• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbrišite posljednih 15 minuta pretrage: Uz pomoć nove Google opcije vaša istorija će ostati privatna

Autor Miloš Delević

Google uveo novu opciju koja dozvoljava korisnicima da izbrišu posljednjih 15 minuta pretrage.

 google search brisanje istorije pretrage Izvor: Unsplash/ Solen Feyissa

Kompanija Google je plasirala novu opciju koja dozvoljava korisniku da izbriše posljednjih 15 minuta pretrage na svom telefonu.

Imali ste priliku da već čitate o ovoj opciji pošto je Google istu predstavio na svom I/O događaju koji se održao sredinom maja.

Možda će vas zanimati:

Mogućnost da izbrišete posljednjih 15 minuta pretrage je trenutno dostupno samo za iOS uređaje, dok će na operativnom sistemu Android stići do kraja godine. Na računarima, vaše opcije brisanja istorije su limitirane na automatsko (na svakih tri, 18 ili 36 meseci), ili ručno brisanje gdje ćete sami odraditi taj postupak.

U galeriji možete pogledati kako nova opcija izgleda na iOS aplikaciji, a ne vjerujemo da će se drastično razlikovati u odnosu na Android.

Google kaže da prati vašu istoriju pretrage samo kako bi personalizovao vaš doživljaj, jednom kada je Web and App Activity podešavanje osposobljeno, prenosi The Verge. Mogućnost da odmah izbrišete posljednjih 15 minuta pretrage možete da posmatrate i kao "dugme za slučaj nužde" ukoliko je to što ste tražili privatna stvar.

Kao što smo napomenuli, ova opcija je trenutno dostupna samo za iOS korisnike, a da biste brzo izbrisali pretragu, potrebno je da otvorite Google Account > kliknite na ikonicu vašeg profila (profilna slika) > nađite opciju Delete last 15 minutes. Osim toga, korisnici koji imaju uključen Google Assistant, prostom glasovnom komandom mogu da zatraže brisanje pretrage.

Šta vi mislite o novoj opciji?

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS