• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android 12 mijenja emojije: Novi smajlići stižu na Gmail i četove već krajem jula

Autor Vesna Kerkez

Uz novi operativni sistem Android 12 će stići i osvježene verzije preko 1.000 emotikona, a već krajem jula ćete moći da ih isprobate na pojedinim Google servisima.

 Android 12 mijenja emojije: Novi smajlići stižu na Gmail i četove već krajem jula Izvor: SMARTLife/ Google

Emotikoni kompanije Google će dobiti novi izgled koji će debitovati jednom kada se pojavi Android 12 ove jeseni.

Google je pokazao kako će izgledati nove verzije popularnih emotikona koji će moći da se koristi i u mnogim aplikacijama i platformama.

Nećete morati da sačekate Android 12 kako bi vidjeli novi izgleda smajlića, Google je rekao da će već krajem meseca jula oni postati dostupni na Gmail i Google Chat uslugama. Iz te kompanije su istakli da vam neće biti potreban Android 12 na vašem uređaju jednom kada on izađe, pošto sve aplikacije podržavaju Appcompat koji će automatski dobiti ažuriranje.

Oni su obrazložili odluku da promijene izgled emotikona: "Emodži ima globalnu publiku i veoma je važno za njih da budu globalno relevantni" - stoji u blogu te kompanije. Naveli su emotikon pite kao primjer, u trenutnoj verziji pokazuje parče pite sa bundevom koja je  jedna od najomiljenijih u Sjedinjenim Američkim Državama, dok u ostatku svijeta nije toliko popularna. Ažurirali su taj emotikon da izgleda kao cijela pita (neisečena) koja može da prezentuje i ostale vrste pita, kažu iz te kompanije.

Osim toga, Google je otkrio da emotikoni mogu da promijene boju kada uključite tamni režim (dark modena vašem uređaju, kao i da će raditi na tome da u budućnosti što više i brže ažuriraju iste. Vijesti vezane za emotikone je Google saopštio na Međunarodni dan emotikona.

U galeriji možete da pogledate kako te promene izgledaju.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS