• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei vraća omiljenu seriju: Nova 9 i 9 Pro imaju punjenje baterije od 100 vati i Snapdragon 778G čipset

Autor Marko Čavić

Huawei je predstavio dva nova telefona iz jedne od svojih najpopularnijih serija kod nas.

 Huawei Nova 9 premijera cijene opis i slike Izvor: SmartLife / Huawei

Korisnici i danas hvale telefon Huawei Nova 5T, koji se čak još uvek i može kupiti kod nas.

Drugačiji, smeo dizajn, uglavnom moderne karakteristike i prihvatljiva cijena su ono što je korisnike dovelo do Nova serije i uglavnom ih zadržalo uz nju.

Možda će vas zanimati

Nakon nekoliko godina pauze sa ovom serijom u regionu i nakon dosta čekanja uopšte na novi Huawei telefon trebalo bi da nam stignu predstavnici Huawei Nova 9 serije.

Huawei je Nova 9 i Nova 9 Pro predstavio za kinesko tržište, a očekuje se, makar se šuška o tome već neko vrijeme, da će evropski debi ovi telefoni imati u Beču tokom oktobra, ali to ne možemo da potvrdimo s obzirom na to da Huawei ne želi ništa da kaže na tu temu.

Nova 9 i Nova 9 pro dijele istu platformu, HarmonyOS 2.0 i isti dizajn, ali ne postoje samo kozmetičke razlike između njih. Pro model ima veći ekran i dvije kamere spreda, brže punjenje i grafensko hlađenje i tzv. parnu komoru.

OLED ekran osvježava se brzinom od 120 Hz na oba telefona, a dijagonale su im 6,57 i 6,72 inča. Rezolucija na oba je FHD+ (2.676 x 1.236 piksela), uz jednu kameru od 32 MP na Nova 9 i dve kamere (32 MP + 32 MP ultraširoka) na Nova 9 Pro modelu. Oba telefona imaju skener otiska prsta u displeju, što je novost, jer smo do sada na Huawei telefonima srednje klase tu komponentu sretali uglavnom na boku.

Pozadinska kamera Nova 9 serije je ista i dobro nam je poznata od ranije. Glavni senzor je RYYB izvedbe i rezolucije 50 megapiksela, a prate ga ultraširoki rezolucije osam i dva rezolucije dva megapiksela - makro i za proračun kadra i portrete.

Običan Nova 9 model puni se brzinom do 66 vati i ima bateriju kapaciteta 4,300 mAh, dok je model 9 Pro dobio bateriju kapaciteta 4.000 mAh i punjenje od čak 100 vati, što je komercijalno najbrže ikad na Huawei telefonima i svakako najbrže punjenje u ovoj klasi. Prema Huawei testovima, baterija Nova 9 Pro napuni se do vrha za samo 20 minuta!

Ispod lijepe maske od stakla i zakrivljenog ekrana nalazi se Qualcomm Snapdragon 778G čipset samo do 4G podrške, uz 8 GB RAM i 128 GB ili 256 GB memorije. Boje u kojima će se Huawei Nova 9 prodavati su ljubičasta, zelena, plava i crna i to po cijeni od 420, odnosno 465 dolara. Model Huawei Nova 9 Pro dolazi u istim bojama i konfiguracijama i po cijeni od 540 i 600 dolara.

Više detalja o kameri i drugim karakteristikama imaćemo kako se evropska i vjerujemo domaća premijera Huawei Nova 9 serije bude približavala.

Kako vam se čine Huawei Nova 9 i Nova 9 Pro?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS