• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet korisnih Viber trikova: Dopisujte se brže i ljepše koristeći nove opcije

Autor Vesna Kerkez

Dajemo vam pet zabavnih načina da postanete ekspert za slanje kreativnih i interaktivnih poruka.

 Pet korisnih Viber trikova: Dopisujte se brže i ljepše koristeći nove opcije Izvor: SmartLife / Viber

Slanje tekstualnih tj. čuvenih SMS poruka je već dvije decenije sinonim međusobne komunikacije među ljudima, koji vjerovatno nikad neće iščeznuti bez obzira na modernije načine dopisivanja.

Ipak, riječi najčešće nisu u stanju da izraze sve ono što želimo da kažemo - u nekim slučajevima uloga multimedijalnog izraza postaje naročito korisna i pruža nam posebne načine, koji komunikaciju čine sadržajnijom i zabavnijom.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je SMS komunikacija tj. tekstualni tip poruka i dalje primaran način dopisivanja i u modernim IM aplikacijama (Instant Messaging) i da ga svakodnevno svi i dalje koristimo, riješili smo da vam pokažemo kako da svoje četove učinite zanimljivijim i zabavnijim.

Naravno, od koje aplikacije krenuti, ako ne od Vibera.

Viber je tokom prethodnog perioda dobio brojne nove opcije, koje ćemo u ovom tekstu spakovati na jednom mjestu i podsetiti vas na njih ili vas prvi put upoznati sa njima.

Viber objektivi

Proširena ili unapređena stvarnost (Augmented reality) je jedan od termina koji sad svi vole da koriste - ali je svakako i sjajan način da unesete čaroliju u vaše fotografije i video klipove. Postavite sebe u podvodni ambijent ili navucite na svoje lice "masku" neke životinje ili čudovišta - i time potpuno promijenite svoj svet.

Ovo postaje moguće zahvaljujući kombinaciji tehnologije prepoznavanja lica i kreativnosti AR filtera. Neke od organizacija koje su plasirale svoje Objektive na Viber su FK Barselona, Svjetski fond za zaštitu divljine i Svjetska zdravstvena organizacija i mnogi drugi.

Da biste aktivirali Viber Objektive, koristite ikonicu sa kamerom na Viber glavnom ekranu ili unutar bilo kog četa i izaberite Objektiv dodirom na snep (duh) ikonicu. Napravite fotografiju ili video klip i pošaljite ih dalje.

Napravite svoj GIF

Kao što fotografija govori hiljadu reči - tako GIF izražava vjerovatno više od hiljadu fotografija! Postoje trenuci u životu koji zaslužuju da budu ovekovečeni pokretnim sličicama, koje se ponavljaju iznova, jer su savršeni da se u njima uživa na taj način.

Kada snimite video vašeg prijatelja koji radi salto unazad ili kako vam kučence radosno trči u susret - to lako možete pretvoriti u GIF. Dodavanjem teksta ćete naglasiti utisak uzbuđenja, a onda odlučiti da li želite da se GIF ponavlja, pušta unazad ili emituje u različitoj brzini. Ko zna - možda ćete tako stvoriti sljedeći svjetski poznati mim koji će ujedno obradovati i vaše prijatelje.

Kliknite na ikonicu kamere na listi četova ili jednostavno odredite čet u kome želite da pošaljete GIF. Zatim kliknite na kameru, pa na GIF i snimite vaše pokretne slike. Prije nego što ga pošaljete, moći ćete da dodate efekte poput duplo ubrzane slike, usporene slike i još dosta toga. GIF-ovi se, takođe mogu snimati u “selfi” modu.

Viber GIF kako se pravi video (MobIT)
Izvor: Viber

"Zalijepite se" za ono najvažnije

Viber naljepnice - stikeri - su najkorisniji kad želite da se izrazite, a da pritom ništa ne napišete ili ne kažete. I pored toga, moraćete da izlistate dosta njih prije nego što pronađete onaj koji vam odgovara. Ovo može da postane veoma naporan proces koji može da vas odvrati od toga da ih koristite.

Prost način da se ovo riješi je - kreiranje sopstvenih stikera! Na Viber platformi je to veoma lako učiniti i zahtijeva samo malo mašte i kreativnosti. Možete pretvoriti vaše prijatelje u stikere kroz fraze koje najčešće izgovaraju ili da napravite isto to, ali od vašeg ljubimca.

Kliknite na ikonicu stikera u bilo kom četu, kliknite plus i izaberite Kreiraj stiker. Tok radnje je veoma lak. Izaberite vaše fotografije, obrišite pozadinu po želji, ukrasite ih i stikeri su napravljeni! Uživajte u vašim novim stikerima, koje možete čak i učiniti javnim kako bi svi mogli da ih koriste ili ih sačuvajte samo za sebe.

Dodatno ukrasite fotografije

Najlakši način da upotpunite vaše slike prije slanja jeste da crtkate po njima. Docrtajte sve što fali ili zalijepite sličicu na mjesta gdje bi one sjajno “legle“.

Otvorite bilo koji čet, izaberite fotografiju iz vaše galerije, kliknite na ikonicu olovke i iz gornjeg menija izaberite da li ćete dodati sličicu, tekst ili jednostavno crtkati preko svoje fotografije. Isto možete učiniti na svežoj fotografiji - koju možete mijenjati prije nego što je proslijedite dalje.

Promijenite ambijent oko sebe

Vaši najbolji prijatelji i članovi porodice zaslužuju malo više od uobičajenog prikaza u kojima se pojavljuju vaši međusobni četovi. Izaberite različit prikaz pozadine vaših četova koji će se bolje uklapati u vaš način komunikacije.

Jedna opcija je da samo dodate vašu omiljenu zajedničku fotografiju. Druga je da kreirate nešto baš posebno - poput crtanja ili kolaža vaših najboljih fotografija. Na Viber platformi dodatno možete da koristite i izbor iz postojeće galerije pozadina.

Izaberite grupni ili privatni čet, pođite na Informacije o četu i kliknite na Pozadinu. Zatim izaberite pozadinu iz dostupne galerije ili dodajte neku svoju iz lične galerije ili kamere.

Koje Viber opcije biste vi još preporučili drugima?

Predstavljanje Viber Lenses
Izvor: Viber

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS