• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TikTok će biti novi Twitch: Pokreće se opcija emitovanja igara i sadržaja uživo na telefonima, PC-ju i konzolama

Autor Marko Čavić

TikTok Live Studio za Windows omogućava da se preko PC programa strimuju različiti sadržaji direktno za TikTok pratioce.

 TikTok će biti novi Twitch: Pokreće se opcija emitovanja igara i sadržaja uživo na telefonima, PC-ju i konzolama Izvor: Promo/Twitch/Ninja

Nije strana činjenica da Twitch zvijezde najčešće komuniciraju sa svojim pratiocima putem TikTok i Instagram društvenih mreža, umjesto na Twitch-u.

Meta, bivša Facebook kompanija, ima nekoliko sopstvenih live streaming servisa, koji nisu preterano popularni, ali sada i ByteDance, kompanija čiji je TikTok ulazi u ovaj biznis i želi gejmerima da ponudi novo mjesto putem kojeg će strimovati svoje partije i družiti se sa publikom.

Možda će vas zanimati

TikTok Live Studio je Windows program koji omogućava TikTok korisnicima da koriste TikTok Live servis za strimovanje uživo.

Program sadrži čet opciju, kao i menadžer prozora, koji omogućava da se moderiše sadržaj koji se nalazi u okviru njega i tokom streaming sesija.

Preko TikTok Live Studio programa moguće je strimovati PC igre, Xbox ili PlayStation igre, čak i igre sa telefona iOS ili Android. TikTok je odabrao TechCrunch ekipu da testira sve ovo, a oni kažu da to čine sa nekoliko stotina aktivnih pratilaca. Sama platforma sadrži Game Capture, Mobile Capture, Video Capture, Program Capture i Text/Image Overlay.

Za sada nedostaje strimovanje preko pregledača interneta i ne postoje obaveštenja niti mogućnost pominjanja korisnika međusobno, kako bi se olakšala komunikacija (ono sa @IME KORISNIKA).

TikTok još uvijek nije predstavio sve mogućnosti TikTok Live Studio platforme niti se o njima sada nešto može saznati, ali vjerujemo da će korisnici koji imaju veliki broj pratilaca i inače se bave video streaming-om rado koristiti ovaj kanal da direktno dođu do velikog broja pratilaca na još jednoj popularnoj društvenoj mreži.

Iako ovo nužno ne mora da bude pretnja Twitch mreži, jasno je da će TikTok, ako sve bude kako treba, uspjeti da otrgne jedan broj korisnika sa nje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS