• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Steam zabranjen u KinI: Dozvoljeno samo 103 igre

Autor Milan Živanović

Sigurno je da ovo nije pozitivan kraj godine za kineske gejmere, kojima ovo nije prva zabrana – Kina je ranije zabranila i Fortnite, uprkos tome što je igra ozbiljno modifikovana kako bi bila u skladu sa zakonima ove zemlje.

 Steam zabranjen u KinI: Dozvoljeno samo 103 igre Izvor: Smart Life/ Steam

Prema posljednjim izvještajima Steam Global je zabranjen u Kini, pa je korisnicima ostala kineska verzija platforme koja nudi ograničen broj igara.

Igračima je na raspolaganju tek 103 igre, što je djelić od oko 110 hiljada, koliko ih ima na platformi. 

Steam se pridružio spisku web sajtova koji su zabranjeni u Kini, a izgleda da je platforma blokirana u svim dijelovima zemlje.

Gejmeri nisu ostali potpuno praznih ruku, budući da je „store.steamchina.com” i dalje dostupan, ali s tek nekoliko naslova.

Ovo nije prvi put da Kina ustaje protiv video igara, jer je u avgustu ograničila upotrebu maloljetnim igračima na tri sata nedjeljno. U pitanju je zakon čiji je cilj da smanji zavisnost od online igara, što je sigurno korisno kada se radi o najmlađima.

Avgustovsko ograničenje je došlo nakon izvještaja koji ukazuju da je sve više mladih zavisno od video igara. Eksperti ističu da se radi o ozbiljnoj zavisnosti, koja utiče na zdravlje i kvalitet života. Zbog toga će korisnici s područja Kine, koji su mlađi od osamnaest godina, ubuduće svoje igre moći da igraju petkom, subotom i nedjeljom, i to samo između osam i devet sati uveče.

Zabrane se sada šire i na starije gejmere, a preko kineske verzije platforme, koja se pojavila u februaru. Sadrži samo manje poznate naslove, a jedini mejnstrim su Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) i Dota 2. Nema ni foruma i drugih funkcija preko kojih korisnici mogu da komuniciraju.

Steam u Kini
Izvor: Smart Life/ @Linus Tech Tips

Sigurno je da ovo nije pozitivan kraj godine za kineske gejmere, kojima ovo nije prva zabrana – Kina je ranije zabranila i Fortnite, uprkos tome što je igra ozbiljno modifikovana kako bi bila u skladu sa zakonima ove zemlje.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS