• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ljubitelje slagalica: Kreativna glavolomka od 20 evra besplatna na Epic Games

Autor Vesna Kerkez

Epic Games nastavlja sa dijeljenjem igara, pa od 20. do 27. januara možete dodati igru Relicta potpuno besplatno u svoju biblioteku.

 Za ljubitelje slagalica: Kreativna glavolomka od 20 evra besplatna na Epic Games Izvor: SmartLife / Steam

Relicta spada u red igara koje nisu za svakoga prije svega zbog toga što njena priroda ponekad zahtijeva ozbiljno uprezanje sivih ćelija, što neki smatraju prevelikom cijenom u trenucima zabave. Za vas su Tetris i Serious Sam fantastične igre.

Sa druge strane Relicta vas stavlja u cipele vrhunskog fizičara, koji je nasukan na jezivoj, napuštenoj bazi Mjeseca. Bez mnogo otkrivanja zapleta, reći ćemo vam da treba da pronađite svoj put oko zagonetnih, teraformiranih kratera korišćenjem dve stvari koje možete kontrolisati – gravitaciie i magnetizma.

Zagonetke su u najvećem broju slučajeva fizičkog tipa i potrebno je pomerati predmete i određene elemente da biste ih riješili.

Na vama je kako ćete igrati

Možete odlučiti da jurite glavom bez obzira kako biste došli na bezbjedno, ili ćete igrati kao pravi mudri strateg, odvojiti vrijeme da prikupite tragove i razotkrijete intrige orbitalne politike 22. veka. Tu se priča komplikuje, jer zakopana u vječnoj tami lunarnih kratera leži tajna koja bi mogla da odnese život vaše ćerke - ili da zauvijek promeni sudbinu čovječanstva. Igra će u jednom trenutku zatražiti od vas da se suočite sa krajnjim posljedicama svog istraživanja, koliko god da vam se one ne sviđaju.

Gravitacija i magnetizam

Osnovna mehanika igre je korišćenje gravitacije i magnetizma, njihovo prilagođavanje vašoj volji, kako biste na kreativne načine riješili slagalice. Jedna od ljepota igre je okolina, detaljna i zanimljiva, omogućavajući često da je iskoristite u svoju prednost i da naučite nove načine za rješavanje problema.

Tokom cijele igre provlači se jedna ozbiljna i mračna priča, a na vama je da spojite detalje jedne velike slagalice i rešite najbitniju misteriju u istoriji čovečanstva.

Možda će vas zanimati

Relicta je igra koja je izašla krajem 2020. godine, prvo za Xbox, i preporučena PC konfiguracija zahtijeva osrednji računar sa malo boljom grafikom, koja će vam omogućiti da uživate u živopisnom krajoliku ove Mjesečeve baze. Za uživanje u ovom naslovu treba vam Core i5 ili i7 CPU, 8 GB RAM, GeForce GTX 970 ili druga DirectX 11 grafika, te oko 12 GB slobodnog prostora na vašem sistemskom drajvu.

Relicta
Izvor: YouTube / Xbox

Za slučaj da vam zafali prostora, nedavno smo pisali o trikovima koji vam mogu pomoći da počistite nepotrebne stvari i omogućite računaru da "prodiše".

Imate vremena do 27. januara

Ne zaboravite, Relicta je besplatna od 20. do 27. januara do 17h i sve što je potrebno je da posjetite ovu adresu, ulogujete se na svoj Epic nalog i dodate igru u svoju biblioteku, štedeći tako 20 evra, kolika je puna cijena ove zaista dobre igre. Šta čekate?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS