• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje slike sa mobilnih telefona: Pogledajte pobjednike i uživajte u magičnim fotografijama!

Autor Marko Nešović

Čuveno, 11. po redu Mobile Photography Awards takmičenje je završeno i možete pogledati selekciju najboljih internacionalnih fotografija uslikanih pametnim telefonima.

 Najbolje slike sa mobilnih telefona MPA 2022 Izvor: SmartLife / mobilephotoawards.com, SmartLife / Liu KunKun

Mogli bismo da doveka debatujemo na temu da li je oprema kojom slikate bitna. U nekim situacijama, dobra oprema sigurno znači, ali ukoliko poznajete tehnike korišćenja svetla, kompoziciju, i imate oko za lepotu koja vas okružuje, pametni telefon je sve što vam treba.

Možda će vas zanimati

Mobile Photography Awards takmičenje je osnovano 2011. godine i karakteristično je po tome što propozicije nalažu da mogu da učestvuju samo fotografije uslikane pametnim telefonom ili tabletom. Panel sudija je odabrao pobjednike od preko 5.500 prijava iz preko 90 zemalja u 12 tema koje uključuju pejzaže, portrete, crno-bijele slike, vizuelne specijalne efekte i uličnu fotografiju.

Nagrade

Pobjednik svake kategorije dobija nagradu od 500 dolara, dok autor najbolje fotografije cijelog takmičenja dobija 3.000 dolara.

Osnivač takmičenja, fotograf i producent Danijel Bergman kaže da se svake godine vidi evolucija kamera u pametnim telefonima, kao i da je iPhone i dalje najkorišćeniji pametni telefon od svih. On je naglasio i da se vidi pomak u odnosu na prethodno takmičenje i da su slike svake godine sve bolje i bolje.

Ovogodišnja nagrada za najbolju fotografiju otišla je šangajskom amateru-fotografu Liu KuKunu koji je sliku napravio koristeći Apple iPhone 12 Pro Max. On je izjavio da u svojim fotografijama "pokušava da rasklopi originalan redosled pejzaža i da ga onda ponovo presloži, kako bi se prostim vizuelnim jezikom izrazio u svojim novim apstraktnim slikama i istražio granice fotografije". Pogledajte:

Jedan od sudija je rekao da KunKun ima izuzetnu percepciju geometrije i perspektive, i da sa bojama i minimalizmom prenosi svoj fotografski, lični stil u svojim djelima.

Pobjednici po kategorijama

U galeriji ispod pogledajte pobednike u pojedinačnim kategorija, a u komentarima nam možete reći koji je vaš favorit.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS