• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple sredio probleme sa baterijom: Bolja autonomija za sve iPhone telefone

Autor Marko Nešović

Veliko Apple ažuriranje na iOS 15.4 donijelo je detekciju lica sa zaštitnom maskom, ali je mnogim korisnicima napravilo probleme u vidu brzog pražnjenja baterije. Izgleda da nova 15.4.1 zakrpa to rješava.

 Apple novim ažuriranje sredio probleme sa baterijom Izvor: SmartLife / Apple

Problem koji je nastao sa ažuriranjem 15.4 Apple je zvanično priznao, ali nije ponudio rješenje za korisnike kojima je baterija drastično brže počela da se prazni. Nakon što su korisnici počeli da prijavljuju probleme sa novom verzijom softvera, Apple je izdao zvanično saopštenje u kojem se kaže da je "potrebno 48 sati da se aplikacije i nove funkcije prilagode nakon ažuriranja".

Jedna od glavnih stvari koje je Apple riješio u iOS verziji 15.4 je prepoznavanje lica čak i kada imate masku. Naime, kako je Apple odustao od senzora otiska prsta na fizičkom tasteru, i cjelokupnu bezbjednost prebacio na biometrijsku detekciju crta lica korisnika javio se problem tokom pandemije – maske.

Prepoznavanje i sa maskom

Novi softver omogućava detaljniju detekciju očiju i dijela oko njih, tako da čak i kada imate masku, možete da otključate svoj telefon bez kucanja šifre. Nažalost, ova opcija je rezervisana samo za posljednje dvije generacije – iPhone 12 i 13 serije zbog tipa kamera koje koriste ovi telefoni.

Prema prvim izveštajima baterija na Apple telefonu sa najboljom autonomijom - iPhone 13 Pro Max iOS 15.4 ažuriranjem prazni se već nakon pola dana, dok kod iPhone 11 baterija pada ispod 20 procenata za manje od 24 sata sa samo dva sata uključenog ekrana.

Nova zakrpa – iOS 15.4.1 trebala bi da riješi ovaj problem, a u njemu se nalaze i rješenja za probleme sa brajevom azbukom i slušnim uređajima, koji takođe nisu radili kako treba sa 15.4 verzijom softvera. Čak i da vaš telefon nije prijavljivao probleme sa baterijom topla je preporuka da preuzmete iOS 15.4.1 koji sadrži i nove bezbjednosne ispravke.

Face ID sa maskom na iOS 15.4 beta 1
Izvor: YouTube / BrandonButch

Misterija

Prema teorijama koje nisu zvanično potvrđene, problem najvjerovatnije ProMotion opcija brzog osvježavanja ekrana, čak i kod modela koji to ne podržavaju. Ruku na srce, Apple je već imao skandal kada se pokazalo da kompanija namerno usporava telefone kada procenat zdravlja baterije padne ispod određenog nivoa, tako da nas ne bu čudilo ni da je ovo neka odluka koju je Apple doneo, pa se ispostavilo da nije tako dobra.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS