• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo sve stvari koje je Apple prećutao o iPhone SE 2022

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Sve što je Apple prećutao na iPhone SE premijeri - saznali smo i stvari izgledaju prilično dobro za buduće vlasnike novog ajfona.

 Specifikacije iphone SE 2022 Izvor: SmartLife / Apple

Kompanija Apple odlučna je da preotme buljuk Android korisnika novim iPhone SE telefonom, koji od treće generacije podržava i 5G vezu.

Osim da ima to što smo pomenuli već da ima, iPhone SE donosi značajna unapređenja na više polja, posebno u domenu softvera.

Možda će vas zanimati

Tako će vlasnici iPhone SE uređaja biti mirni makar pet godina, što se softvera tiče, jer osim iOS 15.4, koji će doći inicijalno sa telefonom, mogu da očekuju još makar četiri ili pet OS ažuriranja, što je slučaj sa originalnim iPhone SE modelom iz 2016. godine.

U skladu s tim je i nedavno ažuriranje pomenutog originalnog iPhone SE modela na iOS 15.2, što znači da je softverska podrška na ovaj, trenutno najjeftiniji iPhone, produžena na čak šest godina, što u Android svijetu nema nijedan uređaj, pa čak ni flagship tj. premijum klase i svojevrstan je presedan i dokaz da Apple zaista vlada ovim segmentom korisničke podrške i tržišta.

iPhone SE 2022 tj. najnoviji iPhone ima 4 GB RAM, otkrivaju insajderski izvori (koji dosad nisu griješili), što znači da će i ovaj telefon biti spreman za mnogobrojne dolazeće iOS nadogradnje i ima trećinu više RAM u odnosu na prethodni model. Iako iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Mac imaju pod 6 GB RAM, ovih četiri je sasvim dovoljno u Apple svijetu.

Trenutni rezultat GeekBench testa je 1.695 i 4.100 bodova za single i multi-core test.

Apple ovaj model naziva najbržim telefonom od svih, a razlog za to je jasan - Apple A15 Bionic čipset sa ekranom od 4,7 inča pravi čuda i čini da sve leti u svakom trenutku. Ovaj čipset, koji je istovremeno moćniji i štedljiviji u odnosu na sve Apple, ali i Android čipsetove, omogućava i duže trajanje baterije, bez obzira na 5G vezu, a podržano je i brzo punjenje jačinom do 20 vati i bežično Qi punjenje.

Naravno, Apple to nije rekao, ali punjač ne dobijate sa telefonom, samo USB Type-C na Lightning kabl.

iPhone SE 2022 ima istu kameru što se hardvera tiče, ali je softverski pojačana Apple rješenjima koja video i fotografiju čine još boljom, pa čak i zamućivanje pozadine i slikanje portreta, iako se nazad nalazi samo jedna kamera. Deep Fusion i Computational fotografija samo su neke od potpuno novih opcija u kojima će svi kupci uživati - sigurni smo…

I kao što imate priliku da vidite, Apple je napravio dosta malih, ali korisnih izmjena tj. unapređenja, a cijena je podignuta samo za 30 dolara. Neko ovo zove porezom na 5G, ali je mnogo više opravdano podizanje cijene u ovom slučaju, nego u slučaju konkurencije, koja to čini isključivo iz razloga što se radi o novim uređajima, ne tome što su za toliko bolji.

Šta vi mislite o iPhone SE 2020?

Anketa

Da li ćete kupiti iPhone SE 2022?

  • Da!

    0% (0)

  • Ne!

    100% (1)

  • Čekam da cena padne…

    0% (0)

Da li ćete kupiti iPhone SE 2022?

Rezultati

Pogledajte

00:38
iPhone SE 2022 VIDEO
Izvor: Apple
Izvor: Apple

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS