• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome treba filmska kamera kad imate iPhone 13 Pro

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Apple je nedavno unajmio korejskog režisera Park Čan-voka da snimi svoj novi film korišćenjem samo novog iPhone 13 Pro telefona.

 Reditelj Park Čan-Vok snimio cijeli film s iphone 13 pro Izvor: SmartLife / YouTube / Apple / Printscreen

Jedna od stvari kojima se Apple posebno ponosi kada je nova generacija telefona u pitanju su odlični video snimci koje ova kompanija naziva profesionalnom klasom. Da bi dodatno izreklamirali svoje telefone, korejski direktor koji je svjetsku slavu stekao filmom "Oldboy" 2003. godine sada snima svoje novo, kratko ostvarenje korišćenjem Apple telefona.

Možda će vas zanimati

Life is but a dream

"Život je samo san" je film od 21 minut koji je kombinacija naučne fantastike i borilačkih vještina, a koji treba da pokaže sve mogućnosti novih iPhone 13 telefona. Film je u potpunosti snimljen na iPhone 13 Pro, i dostupan je na YouTube, pa ga možete pogledati u video snimku ispod.

Life is but a dream
Izvor: YouTube / Apple

Priča filma prati pogrebnika koji od nekoga ko pravi kovčege da bi preživio postaje pravi spasilac svog sela. U tom procesu, pogrebnik slučajno budi duha drevnog mačevaoca i zaplet počinje. Uostalom, pogledajte sami.

Dešavanja sa snimanja

Apple je takođe objavio i kratki video klip o svemu onome što se dešavalo iza scene, i situacije u kojima su Park i njegova ekipa koristili iPhone 13 Pro telefone na posebnim gimbalima zarad bolje stabilizacije. Da su koristili novi Samsung Galaxy S22 Ultra, gimbal im možda ne bi bio ni potreban. Takođe možete vidjeti ekipu koja priča o Cinematic režimu na iPhone koji vještački zamućuje pozadinu iza subjekta kako bi se kreirala dramatičnija scena.

Snimanje filma Life is but a Dream
Izvor: YouTube / Apple

The Comeback

Jasno je da Apple ulaže veliki novac u promociju svojih novih telefona, posebno mogućnosti kao što je Cinematic režim, pa je za Kinesku novu godinu objavljen još jedan "Shot on iPhone 13 Pro" film režisera Žang Menga pod nazivom "The Comeback" (Povratak) koji je takođe dostupan na YouTube.

Možda će vas zanimati

Apple ovim filmovima želi da nam stavi do znanja da hardver i softver novih telefona omogućavaju prosječnom Marku Markoviću da napravi odličan film koristeći samo svoj telefon, adekvatno osvjetljenje, kvalitetnu opremu, gimbale za stabilizaciju, ekipu snimatelja i tonaca i dobro poznavanje kinematografije. Prosto k’o pasulj.

The Comeback, film
Izvor: YouTube / Apple

Šta vi mislite o ovim filmovima?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS