• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mask odlučio da kupi cijeli Twitter: Ponudio 41,4 milijarde dolara

Autor Dragana Božić

llon Mask je dao “odličnu i konačnu” ponudu da kupi cijeli Twitter, navodeći da kompanija ima "golemi potencijal koji će on otključati”.

 Ilon Mask hoće da kupi Twitter Izvor: Mondo / Logically Answered

Mask, najbogatiji čovjek na svijetu, ponudio je otkup svih Twitterovih dionica po 54,20 dolara za dionicu, odnosno 41,4 milijarde dolara, što je 54 odsto više od cijene dionica 28. januara. Vrijednost cijene dionice Twittera skočila je odmah za 18 odsto.

"Investirao sam u Twitter jer vjerujem u potencijal platforme za stvaranje slobode govora širom svijeta. Vjerujem da je sloboda govora imperativ za funkcionalnu demokratiju”, napisao je Mask u pismu predsjedniku uprave Twittera, Bretu Tejloru, pokazuju papiri predani Američkoj komisiji za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (SEC).

Mask je ranije ovoga mjeseca otkrio kako ima 9,2 odsto udjela u kompaniji, što ga je učinilo najvećim privatnim dioničarem Twittera. Nakon Maskove objave, cijena Twitterove dionice porasla je za 27 posto. Mask je dodao kako bi, ako se njegova ponuda odbije, “morao razmotriti svoju poziciju dioničara”.

Prema Bloombergovim podacima, Mask si može priuštiti preuzeti cijeli Twitter. Njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 260 milijardi dolara, a Twitterova tržišna vrijednost na 37 milijardi. Prema cijeni koju Mask nudi za preostale dionice, platio bi nešto više, 43 milijarde dolara.

(Telegram)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS