• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilon Mask kupio dio Twittera, najavio Edit dugme i kompletnu reorganizaciju

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ekscentrični vizionar kupio je manjinski dio Twitter mreže i odmah najavio da radi na opciji koju mnogi odavno želimo.

 Ilon Mask kupio 9,2% društvene mreže Twitter Izvor: Smart Life/ Shutterstock/ Prathankarnpap

Mask je kupio 9,2% društvene mreže Twitter i trenutno je član borda direktora ove kompanije, kao njen manjinski vlasnik.

Ipak, kako bi bio spriječen da preuzme mrežu u potpunosti dopušten mu je takozvani Tip 2 direktora, što ga ograničava i po pitanju količine udjela u kompaniji koji može da posjeduje - maksimalno 15 procenata.

Možda će vas zanimati

Trenutno je Ilon Mask najveći pojedinačni vlasnik dijela Twitter mreže i njegovo ulaganje u kompaniju stiže u trenutku kad se on, ali i mnogi drugi žale na slobodu govora na ovoj mreži.

Odluku da Twitter proda 9,2% svog dijela Ilonu Masku pozdravio je i Džek Dorsi, koji je čelno mjesto jedne od najpopularnijih društvenih mreža napustio krajem novembra prošle godine, kad ga je zamijenio, kasnije će se ispostaviti, čovjek vrlo kontroverznih stavova i izjava, Parag Agraval.

On je retvitovao jedan od prvih tvitova Ilona Maska, nakon najave da je novi najveći vlasnik dijela kompanije u kojem trenutno najbogatiji čovjek na planeti traži od tviteraša da glasaju u anketi u vezi sa Edit dugmetom, koje se traži na ovoj mreži od kada je iste, ali su njegovi vlasnici i direktori sve do sada odbijali da ga uvedu. Parag Agraval je u svom retvitu rekao da korisnici izuzetno paze za koju opciju će glasati, jer će to imati dalekosežne posljedice na Twitter.

Kim Kardašijan je jedna od najpoznatijih ličnosti koja odavno traži Edit Twitter dugme

Naravno, malo kontroverze uvijek ide uz ime Ilona Maska, takođe, pa bi on mogao da plati kaznu zbog toga što je čekao 21 jedan dan da javno objavi da je kupio dio Twitter mreže. Prema navodima The Verge sajta, to je u SAD krivično djelo i mada se ne kažnjava novčano uglavnom, Mask bi mogao da plati do 100.000 dolara zbog ovakve odluke.

Ilon Mask je najavio da će Twitter doživjeti značajne promjene u narednim mjesecima, ali je njegov tvit vjerovatno prekratak da bi neke od tih promjena i imenovao. Moraćemo da sačekamo još neko vrijeme, pa da ih otkrijemo i sami…

Da li biste vi bili srećni da se pojavi Twitter Edit dugme?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS