• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Twitter objavio "plan odbrane" od Ilona Maska

Autor Dragana Božić

"Twitter" je danas objavio "plan odbrane" od namjere šefa kompanija "Tesla" i "Spejs eks" Ilona Maska da kupi ovu društvenu mrežu, prema kojem je akcionarima dozvoljeno da kupe nove dionice.

 Twitter plan odbrane od Maska Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Brett Jordan

Upravni odbor jednoglasno je usvojio plan o pravima akcionara poznat i pod nazivom "otrovna pilula", prenosi AFP.

"Plan o pravima smanjuje mogućnost da bilo koji entitet, osoba ili grupa steknu kontrolu nad `Twitterom` otvorenom tržišnom akumulacijom bez plaćanja maksimalne cijene svim akcionarima radi postizanja kontrole", navodi se u saopštenju ove društvne mreže.

Mask je uzdrmao tehnološki svijet ponudom da kupi kompaniju, uz ocjenu da je to uradio da bi preko ove mreže promovisao slobodu govora.

Ovaj najbogatiji čovjek na svijetu ponudio je 54,2 dolara po akciji, što određuje cijenu od 43 milijarde dolara za "Twitter".

Mask je rekao na konferenciji u Kanadi da "nije siguran" da će uspjeti i priznao da postoji i "plan B", ali je odbio da saopšti detalje.

On je kasnije saopštio da je kupio 73,5 miliona dionica, odnosno 9,2 odsto "Twitterovih" akcija, i time povećao svoj udio na više od 25 odsto.

Plan Upravnog odbora aktivira se ukoliko neko kupi 15 odsto ili više akcija "Twittera" u transakcijama koje ovo tijelo nije odobrilo.

Mask je rekao da "tehnički može da priušti" kupovinu kompanije, ali nije precizirao detalje o zatvaranju finansijske konstrukcije. Ipak, rekao je da bi morao da pozajmi dio novca u formi akcija od svojih kompanija "Tesla" i "Spejs eks".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS