• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi zaustavlja podršku za neke telefone: Lista 73 uređaja koji više neće dobijati softverska i druga ažuriranja

Autor Marko Čavić

Kompanija riješila dilemu koji Xiaomi i Redmi telefoni više nisu podržani.

 lista xiaomi telefona koji neće dobijati ažuriranje Izvor: Stefan_Stojanovic

Xiaomi ima mnogo aktivnih uređaja, u rasponu od uobičajenih kao što su pametni telefoni, tableti i pametni satovi, do drugih kao što su IoT uređaji, ruteri i mnogi drugi.

Sad je kompanija konačno objavila osvježenu listu svojih uređaja na kraju životnog vijeka, pa hajde da je zajedno prokomentarišemo.

Xiaomi s vremena na vrijeme ažurira ovu listu svojih uređaja na kraju životnog ciklusa, a nova uključuje mnogo uređaja koje ljudi još uvek koriste - tačno ih je 73, a među najnovijim modelima je Xiaomi 9 SE iz 2019. godine ili Mi MIX 3 i MIX 3 5G.

Na listu su između ostalih dodati Redmi Note 7 i Redmi Note 7 Pro, ali i Redmi Go telefoni, svi najavljeni u prvom dijelu 2019. godine.

Ovi Xiaomi uređaji više neće dobijati nikakva ažuriranja, uključujući ažuriranja bezbjednosti, Google zakrpe i MIUI interfejs, i što je najvažnije, neće više dobijati ni ažuriranja Android platforme. Dakle, zauvijek ćete biti prepušteni verziji Android-a na svom uređaju koju imate u ovom trenutku.

Pogledajte sve Xiaomi i Redmi telefone koji više neće dobiti nikakav update:

Ako posjedujete neki od ovih uređaja, preporučujemo vam da nabavite novi radi sopstvene bezbijednosti i bezbijednosti vaših podataka i privatnosti. Mada, ako znate kako da se snađete u Android sistemu, možete da flešujete softver prilagođenim ROM softverom za svoj uređaj. Ako ste uređaj nedavno kupili, ipak sačekajte neko vrijeme s flešovanjem, jer to može da utiče na to da izgubite garanciju na svoj telefon.

Mnogi od modela sa liste su i dalje u prodaji putem raznih kanala i u Srbiji i regionu, pa bi možda bilo bolje da potražite neki noviji Redmi ili Xiaomi uređaj…

Pogledajte najnoviji Xiaomi 12 Pro model:

 (Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS