• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao novi Google Maps vidžet - provjerite stanje u saobraćaju direktno sa početnog ekrana

Autor Dušan Volaš

Novi Nearby Traffic vidžet je počeo da se pojavljuje na nekim uređajima

 Google Maps widget za stanje u saobraćaju Izvor: SMARTLife

Google je prošle nedjelje govorio o predstojećem Google Maps vidžetu, koji bi pomogao da provjerite stanje saobraćaja u realnom vremenu, direktno sa početnog ekrana vašeg telefona. Kompanija je rekla da će vidžet biti predstavljen korisnicima "u narednim nedeljama“, ali izgleda da je već počeo da se pojavljuje nekim korisnicima.

Čini se da se novi vidžet stanja u saobraćaju dolazi sa Google Maps verzijom 11.35.1, koja je juče počela da stiže preko Google Play prodavnice. Nama trenutno još uvijek nije dostupan, iako imamo najnoviju verziju.

Možda će vas zanimati

Novi Nearby Traffic vidžet ima zaobljene ivice i podrazumijevano je veličine 4 x 3, ali ga možete povećati ili smanjiti, kako biste ga prilagodili vašem trenutnom izgledu početnog ekrana.

Vidžet prikazuje vašu trenutnu lokaciju kao plavu tačku u centru, a sloj mape saobraćaja ističe uslove na putu oko vas kao zelene, narandžaste i crvene linije. Plutajuće dugme za akciju (FAB) se nalazi u donjem lijevom uglu, što vam omogućava da uvećavate i umanjujete mapu.

Iako Nearby Traffic vidžet prikazuje saobraćajne uslove za malu oblast oko vaše trenutne lokacije, možete da ga dodirnete, otvorite Google Maps aplikaciju i vidite saobraćajne uslove u široj oblasti.

Ako niste dobili novi vidžet na svom uređaju, možete pokušati da ažurirate aplikaciju na najnoviju verziju. Trebalo bi da se pojavi u meniju Vidžeti nakon ažuriranja. Ukoliko ga ne vidite, moraćete da sačekate neko vreme da se pojavi.

Šta mislite o novom vidžetu?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS