• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propao posao od 44 milijarde: Ilon Mask odustao od kupovine Twittera

Autor Dragana Božić

Ilon Mask odustao od kupovine kompanije Twitter!

 Ilon Mask odustao od kupovine Twittera Izvor: YouTube / PrintScreen / Twitter

Ilon Mask je objavio da više ne želi da kupi Twitter, zbog čega će ga ta kompanija tužiti! Najbogatiji čovjek na svijetu saopštio je da odustaje od kupovine kompanije, za koju je trebalo da isplati 44 milijarde dolara. Mask navodi da je Twitter na više načina prekršio preliminarni ugovor o kupovini, ali za sada otkriva svega nekoliko detalja.

Mask tvrdi da Twitter krije pravi broj naloga koji se nalaze na toj mreži, odnosno da ih je mnoštvo lažno ili da iza njih stoje "botovi". Ali, uprava kompanije tvrdi da nije tako i najavljuje mu sudsku bitku.

"Naš bord je posvećen tome da zatvori ovaj posao po cijeni i uslovima koji su dogovoreni sa gospodinom Maskom", napisao je Bret Tejlor iz Twittera. Bi-Bi-Si javlja da je u ovom tvitu najavljena skupa i dugotrajna sudska bitke dvije strane.

Još u maju se činilo da nešto nije u redu sa pompezno najavljenom kupovinom, jer je Mask rekao da je dogovor "na čekanju" jer mu nisu bili dostavljeni "vjerodostojni podaci" o broju naaloga na ovoj mreži. O tome su se oglasili i njegovi advokati.

"Kompanija Twitter je povremeno ignorisala upite našeg klijenta, ponekad ih otvoreno odbijala iz neopravdanih razloga, a ponekad je dostavljala nepotpune ili neupotrebljive informacije tvrdeći da ispunjava svoj dio dogovora", naveli su Maskovi advokati.

Najbogatiji čovjek na svijetu, vlasnik kompanija Tesla, Neuralink i drugih, brine da je oko 20 odsto naloga na Twitteru lažno, što bi značajno uticalo na pravu vrijednost kompanije. Akcije Twittera su već pale sedam odsto zbog njegove objave, a jedan od članova odbora, Džek Dorsi, napustio je kompaniju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS